Ми у Facebook
03.07.2017, 11:02

Рівненським патрульним довелося вирішувати конфлікт за допомогою мови жестів (+ФОТО)

На ринку Сагайдачного, до патрульних звернувся рівнянин з проханням про допомогу. Чоловік мав вади слуху та міг спілкуватися лиш мовою жестів.
Однак, інспектор роти №1, Середа Ірина, яка пройшла спеціальний курс вивчення жестової мови, з'ясувала деталі ситуації. Виявилося, що в чоловіка трапився конфлікт з братом, який вигнав його з дому. Тому він і звернувся до полісменів, щоб вони допомогли йому забрати свій одяг та взуття за місцем проживання на вулиці Київській.

На Рівненщині "поштою" передавали величезну контрабанду цигарок (+ ФОТО)


Інший екіпаж патрульних разом із ним приїхали за вказаною адресою. Тривалий час стукали у двері, але ніхто не відчинив. Ймовірно, тому що не чули, адже і брат, і сестра, які проживають у квартирі, теж мають вади слуху.

На Рівненщині псевдобанкір за кілька хвилин виманив у жінки п’ять з половиною тисяч




Увесь цей час із 45-річним рівнянином спілкувався інспектор роти №1Томаш Юрій, який теж володіє навичками жестової мови. Під час спілкування з’ясували, що чоловік загубив паспорт та банківську картку, на яку йому нараховують пенсію.

Інспектори запропонували відвезти його до Рівненського відділу поліції для того, щоб він написав заяву про втрату паспорта, на що рівнянин погодився. Окрім того, пояснили чоловікові як відновити пенсійну картку, щоб знову отримати гроші.

Загалом 7 рівненських інспекторів успішно завершили спеціальний курс вивчення жестової мови для патрульних.

Про це повідомляє патрульна поліція Рівного.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами