Ми у Facebook
06.07.2017, 10:32

Президентом нового баскетбольного клубу «Рівне» став Сергій Ліщук

У середу, 5 липня, в Рівному презентували новий баскетбольний клуб «Рівне», який об’єднав у собі дві команди: чоловічу «БК-93» ОШВСМ та жіночу «Сузір’я». Його президентом став дворазовий володар баскетбольного Єврокубку Сергій Ліщук.
Відомий рівненський баскетболіст поділився головними планами та завданнями, які ставить перед собою новостворений колектив.

«Я дуже хочу, щоб баскетбол в місті Рівному, який має великі, гарні баскетбольні традиції, розвивався і вийшов на новий рівень. Треба відірвати дітей від гаджетів, від комп'ютерів, щоб вони займалися цим гарним видом спорту. Я впевнений, що баскетбол в Рівному живе і має чіткі перспективи, тому ми створюємо цей клуб», - передає слова двократного чемпіона Єврокубку УЛЄБ Сергій Ліщук «Рівне 1».

На переконання Ліщука, БК «Сузір’я» і надалі виступатиме у жіночій суперлізі, чоловіча ж частина клубу «БК-93» - наразі гратиме у вищій українській лізі. Серед перспективних планів: вихід чоловіків у вісімку кращих, а жінок - у четвірку в своїх лігах.

Керівництво БК «Рівне» не відкидає можливості розвитку дитячого баскетболу, аматорської та ветеранської гри. Окрім того одним із перспективних напрямків стане підготовка команди для участі в чемпіонаті з баскетболу 3х3. Оскільки саме цей вид гри нині розвивається найбільш стрімко, включений до олімпійських видів спорту та має хороші можливості для розвитку на Рівненщині.

Участь у презентації БК «Рівне» взяв також голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук, який побажав гравцям і керівництву клубу відродити славу рівненського баскетболу:

«Сьогодні справді визначний та історичний день, адже друге дихання отримує баскетбол на Рівненщині. Пам’ятаю час, коли наша команда у сезоні 2000-2001 років посідала четверту позицію в чемпіонаті суперліги. Для досягнення подібних високих результатів наше спільне завдання – створити дієздатний колектив та залучити до нього якомога більше молоді. Цьогоріч обласна рада за Програмою розвитку культури та спорту передбачила двадцять сім мільйонів гривень. Гадаю, що зможемо зробити і свій фінансовий внесок для БК «Рівне», який має стати візитівкою Рівненщини на загальноукраїнській та європейській арені».

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівняни успішно виступили у Шкільній баскетбольній лізі у Києві

Сергій Ліщук пообіцяв відродити у Рівному баскетбольний клуб

“Рівне має гарні, потужні баскетбольні традиції і усі ми розуміємо, що вони повинні мати продовження. Ми вирішили об'єднати чоловічу і жіночу команду — колишній “БК-93 ОШВСМ” і БК “Сузір'я” в один єдиний клуб, аби всі баскетболісти були під одним гарним іменем БК “Рівне”, Також нещодавно завершився ряд змагань у Китаї, в яких рівняни Іван Мисковець та Віталій Шорсткий зайняли 5 місце у юніорському чемпіонаті світу з баскетболу 3х3. Ми впевнені, що матимемо ще таких чемпіонів”, - відзначив президент Рівненської федерації баскетболу Олександр Процюк.

На шляху до реалізації запланованого є кілька проблем: відсутність фінансування та необхідного спортивного майданчика для тренувань. Ймовірно, гроші візьмуть з обласного бюджету розвитку. Нагадаємо, понад 27 мільйонів гривень з обласної скарбниці передбачено на розвиток спорту.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ