Ми у Facebook
18.07.2017, 13:00

Рівненський каноїст Тарас Міщук здобув бронзу Чемпіонату Європи

У Болгарії звершився Чемпіонат Європи з веслування на байдарках і каное, на якому українська збірна здобула чотири комплекти медалей. Один з них завоював дует у складі Тараса Міщука та Дмитра Янчука. Перший з них – уродженець Рівненщини, хоча зараз проживає та тренується у Львові.
Загалом, за нагороди європейської першості боролися 27 українських веслувальників (десять дівчат та сімнадцять хлопців). Спортсмени стартували у 23-х видах програм. У підсумку, збірна України стала восьмою у медальному заліку.

На найвищу сходинку п'єдесталу пошани вдалося піднятися українській жіночій байдарці-двійці на дистанції 200 метрів у складі Марії Кічасової та Анастасії Горлової. Це перша нагорода такого рангу в кар'єрі спортсменок та перша європейська перемога жіночої байдарки з 2004 року, коли чемпіонками стала українська байдарка-четвірка.

Також Марія Кічасова разом з Марією Повх, Анастасією Тодоровою та Інною Грищун у байдарці-четвірці на 500 метрів принесли Україні бронзову медаль.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненські спортсмени виступлять на Чемпіонатах світу та Європи

У Києві урочисто зустріли бронзового медаліста ХХХІ Олімпіади дубенчанина Міщука

Ще дві бронзові медалі здобули українські веслувальники на дистанції 500 метрів. Спочатку це зробили каноїсти Дмитро Янчук та Тарас Міщук з результатом 1.38,956, а потім байдарочники Ігор Трунов та Іван Семикін (1.28,004). Це перша європейська нагорода чоловічої байдарки з 2009 року.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав українських спортсменів та тренерський склад на чолі з дворазовим Олімпійським чемпіоном Юрієм Чебаном, відзначивши високу майстерність та професіоналізм наших веслувальників, та побажав подальших успіхів на міжнародній арені.

Довідка. Тарас Міщук - народився 22 липня 1995 року в селі Повча Дубенського району, український спортсмен, веслувальник-каноїст, бронзовий призер Олімпійських ігор 2016 року, чемпіон Європи (2015) та бронзовий призер чемпіонату світу (2015) у парі з Дмитром Янчуком.

Вихованець Львівського училища фізкультури. Тренер в училищі — заслужений тренер України Михайло Поцюрко.

Нагороджений орденом «За заслуги» III ст. (4 жовтня 2016) за досягнення високих спортивних результатів на Іграх ХХХІ Олімпіади 2016 року в місті Ріо-де-Жанейро (Федеративна Республіка Бразилія), виявлені мужність, самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ