Ми у Facebook
23.07.2017, 17:30

Підсумки тижня: змія у центрі Рівного, чудотворна ікона та гігантський весільний торт

ОГО підсумовує новини за тиждень, які викликали найбільший інтерес у читачів.



Найбільше цього тижня читачів ОГО цікавила новина про те, як у центрі Рівного знайшли величезну змію. Моторошну знахідку виявив рівнянин біля власного подвір'я. Змія лежала нерухомо на вул. О.Вересая. Як саме змія потрапила в центр Рівного - невідомо.



Куди звертатися рівнянам, якщо знайшли змію



До 25 липня на Рівненщині перебуває чудотворна ікона Пресвятої Богородиці «Касперівська».

Касперівська ікона Божої Матері – найвідоміша християнська святиня півдня України. До чудес, здійснених Касперівською іконою Богородиці, відносять порятунок Одеси від ворожого флоту, який взяв місто в облогу під час Кримської війни 1853-1855 років. Після молитви містян перед святим образом і хресного ходу на свято Покрови вороги раптово розвернулися і залишили Одеську бухту.



В ХХ сторіччі найвідомішим чудом, пов’язаним з іконою, вважають позбавлення села Гнилякове на Одещині від епідемії холери у 1922 році. Касперівська Богородиця вважається покровителькою морського та повітряного флоту.

З графіком перебування ікони можна ознайомитись за посиланням.




Рівненські кондитери створили велетенський весільний торт, а фото солодкого велетня опублікували у соціальних мережах.

Кондитери "Морквяна Мар'яна" виконали одне із найскладніших замовлень - величезний весільний торт, який заввишки 2,5 метра! На своїй сторінці у Фейсбук вони написали, що на саму підготовку їм знадобилось цілих два місяці.



На фото шеф-кондитер Мар'яна Зелінська






У Рівному декомунізували пам’ятник “дружби народів” - герб СРСР закрили синьою латкою.

Фото Олександра Шевчука.
Фото Олександра Шевчука.


Оригінальний вигляд цього пам’ятника, який стоїть на перехресті Дубенської та Соборної, був яскраво-багряний. Пізніше він став патріотично-жовто-блакитний — активісти пофарбували в українські національні кольори, придбавши фарбу за власний кошт.



Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами