Ми у Facebook
17.08.2017, 14:01

Скарги мешканців Рівненщини на отруєння: як реагує влада

фото ілюстративне.

Зі скаргами на погане самопочуття звернулися і читачі ОГО.
Нещодавно звернулися мешканці села Милостів Рівненського району про те, що у них погіршується самопочуття через хімікати, якими обприскують поля працівники агрофірми “Акріс Агро”. Люди говорять, що вони хворіють. Зокрема, хворіють і діти. Мешканці Милостива розповідають, що працівники цієї агрофірми обприскували поля 8 серпня ввечері. Люди почали наздоганяти тракториста, який обприскував поля. Наздогнавши, викликали правоохоронців та взяли хімікати, якими кропили поля, на аналіз.

Мешканці Рівненщини скаржаться, що їх труять


Кореспондент ОГО звернувся за коментарями до представника влади:

Cкарги мешканців Рівненщини на отруєння: коментар представника агрофірми


- Конкретно стосовно села Милостів ми скарги не отримували. Але є скарги по всьому району. І це скарги не лише стосовно агрофірми “Акріс Агро”, але й стосовно інших фермерів та агрофірм, які обробляють поля. Ми відібрали проби ґрунту на аналіз для того, щоб з’ясувати, чи справді використовуються хімікати, які можуть шкодити здоров’ю людей. Коли будуть готові результати аналізів, нам буде зрозуміло, як діяти далі: якщо є порушення, то будемо звертатися до правоохороних структур, щоб цьому зарадити. Доки не будуть готові результати аналізів, ми не можемо нічого стверджувати ні стосовно “Акріс Агро”, ні інших, - зазначає голова Рівненської РДА Володимир Пилипчук.

ВІДЕО: на Рівненщині агрофірма труїть не лише поля, але й дітей?

Нагадаємо, що нещодавно, мешканці села Симонів Гощанського району скаржилися на те, що хворіють через обприскування полів агрофірмою.

До речі, представник компанії "Акрсі Агро" пообіцяв надати свій коментар сьогодні, 17 серпня.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами