Ми у Facebook
02.09.2017, 10:40

Магнітні бурі у вересні 2017

В які дні першого місяця осені варто приділити особливу увагу своєму самопочуттю та настрою? Які прогнози фахівців?
Вересень 2017 року з точки зору сонячної активності та магнітних бур досить неспокійний, як і попередній серпень. Якщо на початку та в кінці місяця метеозалежним людям особливо не варто хвилюватися з цього питання, а настрій та працездатність може залежати від інших факторів, то середина вересня обіцяє середні та навіть сильні магнітні бурі.

За попередніми прогнозами фахівців Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ТЕСИС, сильні магнітні бурі очікуються в середині місяця, найбільш неспокійний період з 13 по 17 вересня, максимальної сили магнітні бурі можуть досягнути 14-15 вересня.

УВАГА! Найточніші прогнози - отримані геофізичними обсерваторіями за 1-3 доби.

За даними, отриманими зі Space Environment Center, NOAA & U.S. Air Force, США, у перші дні вересня хвилювання геомагнітного поля Землі будуть дуже незначні. В окремі години 1 вересня можливі дуже слабкі геомагнітні збурення.

Це може суттєво вплинути на самопочуття метеочутливих, ослаблених, перевтомлених та хронічно хворих людей, особливо якщо в ці дні різко міняється погода й атмосферний тиск. Одні відчуватимуть слабкість, головний біль, запаморочення, сонливість чи безпричинну дратівливість за день-два до магнітної бурі, інші у моменти максимального геомагнітного збурення, ще інші – вже після магнітної бурі.

А дехто взагалі не вірить у магнітні бурі і не замислюється про причини свого поганого самопочуття, дратівливості ближніх та капризів маленьких дітей... І все ж, про всяк випадок, варто перестрахуватися, тим більше закінчується літо, міняється погода і відбувається перебудова до осіннього сезону...

Щоб легше переносити дні магнітних бур, рекомендується:

- зменшити фізичні навантаження, перейти на більш щадний режим дня;
- підтримувати позитивний настрій, уникати стресових ситуацій;
- відмовитися від алкоголю і сигарет, міцної кави та чаю, солоної, гострої, жирної, смаженої їжі;
- більше перебувати на свіжому повітрі, серед зелені.
- людям з хронічними захворюваннями виконувати рекомендації лікарів і приймати препарати, щоб уникнути загострень.
- а найголовніше, не зациклюватися на цій проблемі й зайнятися чимось приємним, цікавим, корисним!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Магнітні бурі у серпні 2017
Як поводити себе у дні магнітних бур
Чому кішка лягає на хворе місце?






На правах реклами