Ми у Facebook
29.09.2017, 13:19

Збірна Рівненщини стала першою на Чемпіонаті України з сумо

Рівненські спортсмени здобули 33 медалі на Чемпіонаті України з сумо, а саме шість золотих, одинадцять срібних та шістнадцять бронзових. Таким чином, збірна команда Рівненщини виборола перше загальнокомандне місце.
Змагання з сумо серед юнаків, молодших юнаків і дітей пройшли у Рівному 23-24 вересня у спортивній залі НВК №26 та зібрали близько шести сотень спортсменів із сімнадцяти областей України.

Відтак, рівненські сумоїсти – володарі золотих та срібних нагород - поїдуть на Чемпіонат Європи у складі національної збірної. Змагання відбудуться 26 жовтня цього року у місті Бєльці (Молдова).

Змагання з цього виду спорту такого рівня на Рівненщині пройшли вперше в історії. Організаторами заходу стали Федерація сумо України та Управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА.

Нагадаємо, минулого року рівненська жіноча збірна стала першою в командних змаганнях на Кубку України з боротьби сумо, який відбувся 22-23 жовтня у Харкові. Для представників Рівненщини подібний турнір виявилися дебютним, але це не завадило їм продемонструвати вражаючий результат.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

На Кубку України з сумо кращими стали рівнянки

Борці-чемпіони поділилися секретами свого успіху зі школярами Рівненського району

Раніше у Кротошині (Польща) відбувся Чемпіонат Європи з сумо серед дорослих. Національна команда України провела вдалий старт, завоювала вісімнадцять нагород різного ґатунку, тим самим забезпечивши собі друге загальнокомандне місце.

Двічі українські спортсмени піднімалися на першу сходинку, завдяки зусиллям прекрасної половини. В індивідуальному турнірі чемпіонкою континенту стала Світлана Тросюк (65 кг).

Окрім цього, в активі українців перемога у жіночих командних змаганнях. Золото між собою розділили Марія Дрбоян, Іванна Березовська, Галина Тарасова, Тетяна Скирда.

Довідка. Сумо (від японського слова «боротьба») — вид єдиноборства, в якому два борці виявляють сильнішого на круглому полі. Цей вид спорту походить із Японії і вважається одним з видів бойових мистецтв. Традиція сумо ведеться з давніх часів, тому кожен поєдинок супроводжується численними ритуалами. Легенда пов'язує із сумо саме існування сучасної японської нації на Японських островах. Так, згідно з цією легендою, бог Такамикадзуті вступив у двобій з богом варварів. Завдяки його перемозі японці отримали право оселитися на території острова Хонсю. Божеством-покровителем сумоїстів є Номі-но-Сукуне — легендарний борець за часів імператора Суйніна.





На правах реклами