Ми у Facebook
04.10.2017, 18:41

Рівненський спідвеїст став переможцем етапу Кубка МАСЕК

Рівненський спідвеїст та вихованець секції спідвею, що діє в Рівненському обласному спортивно-технічному клубі ТСО України, Марко Левішин став переможцем другого етапу Кубка МАСЕК, який відбувся в Браїлі (Румунія). Заключні етапи турніру проходитимуть 14-15 жовтня в Чехії та Польщі.
Як повідомляє прес-служба Рівненської обласної ради, друге місце на румунському етапі здобув чинний володар кубка - болгарин Мілен Манєв, а замкнув трійку призерів словак Патрік Бурі.

«Завдяки депутатам обласної ради, при Рівненському обласному спортивно-технічному клубі ТСО України була створена дитячо-юнацька секція спідвею та придбано десять мотоциклів для занять. Марко Левішин – один із перших вихованців відділення, а нині тут тренується також його 8-річний брат Макар. Із цього року вперше групу поповнили дівчата», - розповідає керівник дитячо-юнацької секції спідвею, директор Рівненського обласного спортивно-технічного клубу ТСОУ Микола Косинський.

Змагання кубка МАСЕК зараховуються в особисті рейтинги спортсменів та дають можливість показати себе на зарубіжних стартах, тож гонщик Марко Левішин укотре матиме нагоду підтвердити високий рівень підготовки спідвеїстів у Рівному.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Голова Рівненської ОДА назвав спідвей спортом номер один для Рівного

Рівненський спідвеїст уперше став призером Відкритого Чемпіонату Аргентини

Загалом на розвиток спідвею цьогоріч обласна рада виділила 600 тисяч гривень. Ці кошти передбачені на участь спортсменів у навчальних тренуваннях, змаганнях та поліпшення матеріально-технічної бази.

Раніше, на початку травня гонщики з понад восьми країн взяли участь в парних гонках зі спідвею на честь відкриття сезону на рівненському мототреці. А перемога дісталась латвійсько-українському дуеті у складі Євген Костигов - Віктор Трофимов. Крім того, гість із Даугавпілса виграв у додатковому заїзді ще й Кубок голови РОДА.

Нагадаємо, у кінці серпня у Празі стартував юніорський Чемпіонат Світу зі спідвею. Вперше за історію вітчизняного мотоспорту, гонщик з України, рівнянин Марко Левішин брав участь у змаганнях на мотоциклі з двигуном об'ємом 250 куб см.





На правах реклами