Ми у Facebook
11.10.2017, 09:31

На Рівненщині жінка позичила знайомій "порожню" банківську карту «ПриватБанку» і втратила майже 9 тисяч гривень

Це сталося у січні 2017 року. Зловмисницю судили за крадіжку.
Жінка з Демидівського району позичила своїй знайомій банківську картку «ПриватБанку» «Для виплат», якою не користувалася, 21 січня 2017 року. І сказала свій пін-код. На картці грошей не було, а знайома просила покористуватися деякий час, оскільки їй повинні були зарахувати гроші на цю картку.

Як розпвідала підсудна у суді, гроші їй справді перераховували, які вона знімала.

У Рівному жінка переходила дорогу в невстановленому місці і її на смерть збила машина

Але одразу після цього, у січні цього ж року, у банкоматі за допомогою банківської «операції без картки», вона зняла гроші з іншої - кредитної картки "подруги". Адже пін-код доступу до кредитної картки був таким же як і до картки, яку потерпіла їй дала у користування. Гроші, що знімала з кредитної картки через банкомати, жінка витрачала на власні потреби. А знімала їх не раз - з січня і до кінця березня по кілька сотень (а інколи й тисяч) гривень. Всього зняла 8278,00 гривень.

У суді розкаювалась, обіцяла подібних вчинків не допускати.

Потерпіла ж розповіла, що у травні цього року прийшла у Демидівське відділення КБ «Приватбанк» щоб погасити проценти 800,00 гривень на кредитку. І тоді працівники банку повідомили, що у неї велика сума заборгованості за кредитом. Пізніше встановили, що це її знайома знімала гроші з кредитної картки.

Суд визнав підсудну винною у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України (крадіжка) і призначив покарання у виді громадських робіт на строк 80 годин. А також зобов'язав сплатити потерпілій матеріальну шкоду в розмірі 8278,00, а також моральну шкоду в розмірі 3000,00 гривень.

Як вберегтися від подібних ситуацій, читайте уже за годину на порталі OGO.UA





На правах реклами