Ми у Facebook
22.10.2017, 10:02

Для рівнян хочуть відкрити дві безкоштовні школи мистецтв

Правда, мешканці Рівного повинні самі підтримати цю ідею.
Зараз у Рівному триває голосування за Громадський бюджет, який дозволить забезпечити реалізацію різноманітних суспільно важливих проектів, які організовують самі ж рівняни.

Триває творчий конкурс на логотип одного із селищ Рівненщини

Серед усіх проектів є кілька, які дозволять рівнянам розкрити свій творчий потенціал.






Перший з них — це “Фотошкола для початківців у Рівному”. Як розповідає автор проекту, фотограф Олексій Потянок, “Фотошкола для початківців у Рівному” передбачає безкоштовні лекції про фотомистецтво від кращих фотохудожників Рівного, Києва, Львова. Загалом заплановано 24 теоретичних та практичних майстер-класи. Серед лекторів: фотомитець, який живе на власному кораблі – фотостудії Олександр Ктиторчук (Київ) , досвідчений фотомайстер ручного друку фото Олег Огородник (Львів), майстер чорно-білого психологічного портрету Олександр Майструк, фоторепортер, портретист та експериментатор Олексій Потянок, фахівець в галузі макрозйомки Олег Жилін, неперевершений майстер фото-колажів та обробки фотографії Валерій Якимчук.

Усі лектори завоювали численні звання та нагороди на міжнародних фотосалонах.






- «Фотошкола для початківців» має на меті оживити фотографічний рух в місті Рівному, знайти талановитих фотоаматорів, які б стали на професійний рівень художньої фотографії. Під час лекцій відомих фотомайстрів початківці усіх вікових груп зможуть дізнатися про ази фотомайстерності, зрозуміти, як вийти на новий рівень майстерності, як брати участь у різнопланових національних та міжнародних фотоконкурсах та прославляти традиції рівненського фотографічного руху за межами міста, області, країни, - переконаний Олексій Потянок.

У Рівному розпочалося голосування за Громадський бюджет (+ІНФОГРАФІКА)


Код проекту 41.

Фото зі спільноти Кіношкола у Рівному<br />
у мережі ФБ.
Фото зі спільноти Кіношкола у Рівному
у мережі ФБ.


Другий проект — це "Кіношкола у Рівному (другий сезон)". Цьогоріч у Рівному уже відбувся перший сезон Кіношколи. Під час безкоштовних занять усі відвідувачі могли дізнатися про усі тонкощі мистецтва кіно. На одному із майстер-класів учасники кіношколи зняли навчальний фільм за один день.

Фото Олексія Потянка.
Фото Олексія Потянка.


-Кіношкола у Рівному (другий сезон) - це по суті продовження однойменного проекту, який отримав фінансування у 2017 році від управління культури та туризму Рівненського міськвиконкому в рамках заходів під назвою "Рівне - місто унікальних подій". Це майстер-класи у різних жанрах і напрямках кінематографу, які допоможуть талановитій молоді і творчим особистостям міста, незалежно від віку та фаху отримати ази кіноосвіти та закріпити знання набуті у першому сезоні проекту "Кіношкола у Рівному" й реалізувати у майбутньому себе та свої задуми. Фахівці, які мають великий кінематографічний досвід, у 2017-му ділились з рівнянами своїми здобутками,напрацюваннями та секретами кіновиробництва. Майстер-класи відвідали більше 300 чоловік, а по завершенню занять слухачі зняли декілька короткометражок. Враховуючи великий інтерес з боку рівнян до цього проекту, вирішив продовжити його і в наступному році. Саме тому подав на розгляд Громадського бюджету. У 2018 році планується збільшити кількість практичних занять, які б допомагали закріпити отримані теоретичні знання. Окрім майстер-класів, які стосуватимуться класичного кінематографу планується і ознайомлення рівнян і зовсім з новим напрямком яким є ВІДЕОЗЙОМКА У ФОРМАТІ 360°/VR. Цей напрям обраний не випадково, адже майбутнє за інтерактивними мистецтвами. Доповнена та віртуальна реальність, які дають змогу дивитися і навіть приймати участь у віртуальних світах, "розчленовувати" сюжетні вторгнення навіть прямо на вулиці свого рідного міста. Особисто на цей новітній напрямок покладаю багато надій, так як вже тривалий час виношую ідею реалізації проекту Рівне. Машина Часу, - розповідає автор проект Віктор Булига.

Код проекту 5.

Більше про "Кіношколу у Рівному" та інші події зі світу кіно в Рівному усі бажаючі зможуть дізнатися на "Кінопосиденьках", які заплановані на 26 жовтня. Зустріч кіноспільноти відбуватиметься в офісі Платформ Взаємодій "Простір" (162 аудиторія головного корпусу НУВГП, 4 поверх). Початок о 19.00.

Фото Олексія Потянка.
Фото Олексія Потянка.


Фото Олексія Потянка.
Фото Олексія Потянка.


Нагадаємо, що до 31 жовтня можна проголосувати кількома способами.

Голосування триває з 17 по 31 жовтня.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами