Ми у Facebook
25.10.2017, 15:22

На Рівненщині орудував грабіжник зі стажем

Його затримали правоохоронці у Вараші. Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою.
О пів на другу ночі 23 жовтня до поліції надійшло повідомлення від 33-річного жителя Вараша, що невідомий чоловік у центрі міста відкрито заволодів його сумкою із грішми, особистими документами та банківськими картками.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що із потерпілим, який після опівночі повертався додому, завів розмову молодий чоловік. Коли по дорозі обоє відійшли у безлюдне місце, новий знайомий зірвав із плеча свого співрозмовника сумку та втік.

На Рівненщині 10-річна дівчинка потрапила під колеса авто [+Фото]

Кількома годинами пізніше у поліції зареєстрували ще одне повідомлення від 36-річного місцевого жителя про крадіжку велосипеда, який той зберігав у підсобному приміщенні гуртожитку.
Відомості за обома фактами були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 185 (крадіжка) та 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

У результаті проведених розшукових заходів поліцейські того ж дня вийшли на слід зловмисника та встановили його особу. Ним виявився 24-річний непрацюючий житель Вараша, який раніше неодноразово був засуджений за грабежі, крадіжки та незаконне заволодіння транспортними засобами. Чоловік звільнився із місць позбавлення волі влітку цьогоріч, але вже за кілька місяців устиг скоїти два пограбування мешканців міста та розбій на 47-річного варашівця у під’їзді будинку. У ході розслідування зазначених кримінальних правопорушень слідчі Варашського відділу поліції звернулися із клопотанням про тримання підозрюваного під вартою, який місцевий суд не задовольнив, обравши домашній арешт. Однак цей запобіжний захід не став на заваді молодику для скоєння чергових злочинів.
Поліцейські повідомили про підозру 24-річному жителю Вараша у вчиненні крадіжки та грабежу і перевіряють його на причетність до інших аналогічних кримінальних правопорушень. Відповідно до ухвали суду від 25 жовтня запобіжний захід щодо нього змінено на тримання під вартою.

За матеріалами відділу комунікації поліції Рівненської області.





На правах реклами