Дієтичний та корисний гарбуз: що приготувати? (+РЕЦЕПТИ)
сир : 250 г
яйце: 1 шт.
м’якоть гарбуза: 200 г
сіль, перець за смаком
борошно: 100 г
Приготування:
Сир розтерти з яйцем, посолити і поперчити. Гарбуз дрібно нарізати і запекти в духовці до м’якості або зварити. Розім’яти в пюре. Поєднати гарбуз із сиром. Додати в суміш борошно, замісити тісто. Сформувати з нього “ковбаску”, нарізати її на шматочки. Відварити в киплячій воді 5 хв. Подавати з маслом та сметаною.
Гарбузова запіканка – смачні та легкі рецепти
Гарбузові котлети з фаршем
гарбуз середній: 1 шт.
фарш мішаний (свинина і яловичина): 400 г
молоко: 1 склянка
крупа манна: 1/2 склянки
цибуля: 1 шт.
яйця: 2 шт.
цукор: 2 ст. ложки
сіль, перець, панірувальні сухарі
Приготування:
Гарбуз почистити від шкірки і насіння, потерти на тертці. Посолити, викласти у сковорідку з розігрітою олією і протушкувати на середньому вогні до готовності. Додати цукор, влити молоко і поступово додавати манну крупу, постійно помішуючи, щоб не утворювалось грудочок. Коли манка буде готова, зняти сковорідку з вогню і залишити, щоб маса охолола.
Цибулю подрібнити, обсмажити до золотистого кольору, додати фарш і обсмажувати, постійно помішуючи, до готовності. Залишити, щоб начинка охолола. До охолодженої гарбузової маси додати збиті яйця і ретельно перемішати. Сформувати з маси палянички, викласти на них фарш і сформувати котлети. Обваляти котлети у панірувальних сухарях й обсмажити у невеликій кількості рослинної олії. Подавати котлети гарячими, виклавши їх на листя салату і поливши сметаною.
Рецепт на Хеловін і не тільки: гарбузові смаколики
Оладки гарбузові з сосисками
Гарбуз - 240 г
Сосиски (сардельки або варена ковбаса) - 100 г
Яйце - 2 шт
Борошно — 1 столова ложка
Масло вершкове та олія для смаження - по 15 г
Сіль, спеції та зелень за смаком.
Приготування:
Гарбуз чистимо від шкірки та насіння, тремо на буряковій тертці. Сосиски або ковбасу теж можна потерти або просто подрібнити ножем. Сирі жовтки розтираємо з вершковим маслом чи олією, змішуємо з гарбузом та ковбасою, додаємо борошно та сіль, персимо за смаком, Усе старанно розмішуємо. Ложкою викладаємо на пательню, як оладки, смажимо з двох боків. Подаємо гарячими, можна з томатним або часниковим соусом.
Готуємо ароматні гарбузові млинці на сніданок [+Фото]
Джерела:
http://patelnya.com.ua, газета "ОГО".
За грудень українці накопичили рекордний кешбек за купівлю українських товарів
На 180 млн більше, ніж було в листопаді. Виплати за грудень і січень учасники програми отримають у лютому.
переглядів: 12
Планові перевірки нехарчової продукції в Україні відновлюють: що потрібно знати
У 2025 році планові перевірки органами ринкового нагляду нехарчової продукції, які були тимчасово призупинені на період дії воєнного стану, а також державний контроль нехарчової продукції митними органами знову діятимуть.
переглядів: 642
Хто зможе вийти на пенсію у 2025 році: вік, стаж, умови
Наявність страхового стажу, який дає право на призначення пенсії за віком, визначається на дату досягнення людиною відповідного віку.
переглядів: 90
Українські традиції на Водохреща: звичаї, обряди та символи свята
Водохреща, або Йордан, — одне з найбільших християнських свят, яке відзначають 19 січня. Цей день завершує цикл різдвяно-новорічних свят і символізує хрещення Ісуса Христа в річці Йордан.
переглядів: 139
Мін'юст відновив реєстри ДРАЦС: які послуги знову доступні
Через російську атаку, напередодні 2025 року, "лягли" реєстри Мінюсту і багато важливих послуг стали недоступними для громадян України.
переглядів: 192