Ми у Facebook
01.11.2017, 11:17

Директор "Рівнеоблводоканалу" спростував інформацію про зараження води

«Панічна» інформація, яка з’явилася напередодні в Інтернеті, щодо зараження гепатитом А рівнян через водопровідну мережу не відповідає дійсності.
Про це повідомив директор підприємства РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрій Карауш.

Стало відомо, де на Рівненщині найкраща і найгірша питна вода

— Уся вода, яка подається в водопровідну мережу, підлягає знезараженню гіпохлоритом натрію марки А відповідно до регламенту, який погоджений з Держепідемслужбою. Для цього працюють автоматичні дозуючі станції. Всі водозабірні майданчики та РЧВ (резервуари чистої води) підприємства знаходяться під цілодобовою охороною, тому проникнення на них сторонніх осіб виключено. Всі працівники «Рівнеоблводоканалу» підлягають обов’язковому щорічному медогляду, який пройшли в серпні-вересні 2017 року, — наголошує Андрій Карауш. — Щоденно здійснюється лабораторний контроль якості питної води, працівниками лабораторії хіміко-бактеріологічної з контролю якості питної води «Рівнеоблводоканалу», відбирається 15 проб, також проводиться відбір контрольних проб води Рівненським обласним лабораторним центром Міністерства охорони здоров'я України. Крім того, відбір води здійснюється за заявами та скаргами мешканців Рівного та інших населених пунктів.

Чи правда, що водопровідна вода у Рівному заражена гепатитом

До слова, 31 жовтня, у день, коли з’явилися дана недостовірна інформація, ремонтні роботи, крім заміни 3-х засувок на водопроводі діаметром 400 мм на вул. Шухевича, заміни засувки діаметром 100 мм на вул. С.Бандери,14 А, а також ремонтних робіт на вул. Вербова, 37 (6,7 під’їзди), «Рівнеоблводоканал» не проводив. Скарг на брудну воду за останню добу в диспетчерську службу підприємства не надходило.

Загалом, підприємство не володіє інформацією про захворювання на гепатит, адже це – компетенція органів Мінохорони здоров’я.

— Відомо, що інкубаційний період захворювання становить 21 день. Тобто, якщо встановлено або виявлено гепатити А, наприклад, 31 жовтня, то, як мінімум, людина мала заразитись до 10 жовтня. Жодних повідомлень з Держепідемслужби про епідемії та особливі вимоги до забезпечення водопостачання не надходило, — зауважує Андрій Карауш. — Через воду, яка подається в централізованій мережі, дуже складно заразиться, адже вода під тиском після знезараження із залишковим хлором згідно з Санепіднормами. Основні джерела зараження цим недугом – це антисанітарія в побуті або ж забруднені продукти харчування. Про поширення даної «панічної» неправдивої інформації щодо зараження через питну воду з водопровідної мережі ми звернулися до управління Служби Безпеки України в Рівненській області для вжиття заходів протидії у зв’язку із загрозою безпеці громадян.

За повідомленням з прес-служби "Рівнеоблводоканалу".

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ