Ми у Facebook
07.11.2017, 10:00

Рівненська «Регіна» привезла з Києва відразу дві перемоги

«Регіна-МЕГУ-ОШВС» свої чергові поєдинки проводила у столиці проти місцевої команди «Фаворит». На відміну від чотирьох попередніх зустрічей, в яких рівнянки не зуміли розжитися жодним очком, у Києві волейболістки з Рівного витиснули максимум і перемогли в обох поєдинках.
ФАВОРИТ – РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ – 1:3 (25:20, 19:25, 27:29, 24:26)

«Фаворит»: Сидоренко, Мазур (к), Чередниченко, Глєбова, Ващенко, Григоренко; Коваленко (л), Дев’ятаєва, Фартушняк. Тренер – Ігор ПОПОВ.
«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»: Завала, Димар, Скорохід, Михальчук, Грицуняк (к), Рудьо; Гринчук (л), Вікторчук (л), Гонак. Тренер – Ігор ТАРТАКОВСЬКИЙ.
Тривалість матчу: 95 хв. (20+22+27+26).
Судді: Босенко, Омельченко.
Кращі гравці (за версією ФВУ): Мазур – Димар.
4 листопада. Ірпінь. СК ДЮСШ. 65 глядачів.


Як розповіли у Рівненській обласній федерації волейболу (РОФВ), гра «Фаворита» у перших двох турах нинішнього сезону його вболівальників куди більше розчарувала, ніж чимось порадувала, тож нічого доброго вони не очікували й нині. Адже неозброєним оком було видно, що формальні киянки можуть розраховувати на успіх тільки в разі ще більш невиразної гри з боку його суперниць. «Регіна-МЕГУ», здавалося, на подібний «подарунок» не спроможна. Але виявилося, що то лише так здавалося…

Важко пояснити, чому у гостей, після непоганого початку, раптово почав провалюватися прийом. Кілька помилок одразу ж вивели «фавориток» у лідери і, треба віддати останнім належне, ті вчепилися за свій шанс мертвою хваткою. Створивши п’ятиочковий гандикап, підопічні Ігора Попова зуміли втримати його до кінця, нарешті записавши собі в актив першу виграну партію в чемпіонаті Суперліги.

За логікою подій, тепер психологічна перевага мала бути на боці господарок майданчику. Але ж недарма тренери частенько жаліються, що в нашому жіночому волейболі логіка дій може раптово зникнути із рекордною швидкістю. Нині сталося саме так. Розбалансованість колективних взаємодій киянок дозволила волейболісткам «Регіни» дуже швидко втекти вперед на 5-8 пунктів. Тепер уже не втратили свого рівненчанки – 1:1.

Ну, а далі пішов настільки непередбачуваний обмін обопільними помилками і вдалими діями, що ставало моторошно. Кількахвилинний провал у грі гостей вивів «Фаворит» на, здавалося, комфортну відстань – 14:9. Однак тут же стався провал і в його грі, тож «Регіна» невдовзі встановила «статус-кво».

Нервовий «клатч-тайм» таки змусив кількох глядачів хапатися за серця. Гості вийшли вперед – 23:22, проте за кілька миттєвостей сетбол отримали киянки. Вони подавали і… зробили це не кращим чином. І «колисанка» на «більше-менше» активно хиталася в обидва боки ще кілька хвилин. Зрештою, Юлія Димар та Інна Скорохід вдало розіграли вирішальну атаку.

Четвертий сет повністю нагадував за своїм сценарієм попередній. Обидві команди, наче змовившись, чудили з позицій перших темпів і дозволяли одна одній здобувати просто чудернацькі за своєю нелогічністю очки. Досвідчена Ксенія Мазур, виконуючи роль і зв’язуючої, і діагональниці, відчайдушно намагалася втягнути «Фаворит» у тай-брейк. Та не судилося. Остання помилка киянок в цьому протистоянні стала фатальною.

Що ж, якщо за рівнем майстерності суперниці сьогодні вразили дуже неприємно, то за неймовірну інтригу їм таки варто подякувати.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненська «Регіна» зберегла прописку в Суперлізі ще на один сезон

Рівненська «Регіна» перемогла у першому матчі другого туру в Запоріжжі

"ФАВОРИТ" – "РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ" – 1:3 (25:19, 16:25, 10:25, 22:25)

«Фаворит»: Сидоренко, Мазур (к), Чередниченко, Глєбова, Ващенко, Григоренко; Коваленко (л), Дев’ятаєва, Фартушняк. Тренер – Ігор ПОПОВ.
«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»: Завала, Димар, Скорохід, Михальчук, Грицуняк (к), Рудьо; Гринчук (л), Вікторчук (л), Гонак. Тренер – Ігор ТАРТАКОВСЬКИЙ.
Тривалість матчу: 74 хв. (20+18+15+21).
Судді: Омельченко, Босенко.
Кращі гравці (за версією ФВУ): Мазур – Скорохід.
5 листопада. Ірпінь. СК ДЮСШ. 35 глядачів.

Гра пройшла практично повністю за сценарієм попереднього поєдинку. Знову гості не змогли з самого початку «включитися» в боротьбу, і як напередодні стартову партію програли. Проте неозброєним оком було видно, що клас рівнянок наразі вищий ніж у суперниць по туру. Що й довели наступні дві партії.

Варто було трохи додати в зібраності, як гра «Фаворита» посипалася під натиском волейболісток «Регіни». 25:16 та 25:10 – рахунок, якій красномовно говорить про перевагу рівненської команди. Для перемоги в двох сетах гостям з Рівного знадобилося трохи більше ніж півгодини.

Звичайно господарі намагалися, якимось чином вплинути на перебіг подій, але максимум, що «Фаворит» зумів витиснути – так це нав’язати боротьбу в четвертій партії, яка стала завершальною. 25:22 на користь «Регіни» і рівнянки здобувають у виїзному турі максимум очок.

Турнірна таблиця (матчу між «Галичанкою» та «Хіміком») має наступний вигляд:

1. «Волинь» - 18 очок в 6 матчах
2. «Хімік» - 15 очок в 5 матчах
3. «Галичанка» - 13 очок в 5 матчах
4. «Орбіта» - 11 очок в 6 матчах
5. «Білозгар» - 6 очок в 6 матчах
6. «Регіна» - 6 очок в 6 матчах
7. «Сєвєродончанка» - 1 очко в 6 матчах
8. «Фаворит» - 0 очок в 6 матчах

Як видно з таблиці, вже окреслюється тріо фаворитів, та коло команд, які сперечатимуться з останню, четверту, путівку до етапу, в якому будуть розіграні нагороди. З огляду на це над принципове значення набуває наступний матч рівненської «Регіни» з запорізькою «Орбітою». Рівненським дівчатам конче необхідно здобути в матчі з запоріжанками залікові бали.





На правах реклами