01.12.2017, 13:22
В Україні за рік подорожчав салат Олів’є
Про це говорять експерти.
Цей “французький салат” давно став частиною новорічних свят в Україні. І за останній час він став дорожчим. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук написав Олексій Дорошенко — генеральний директор Української асоціації поставників торгових мереж .
Вартість приготування салату Олексій Дорошенко порахував за данимими Державної служби статистики, а всі інші за цінами ринку "Дніпро" в Києві.
В Україні святкуватимуть Різдво двічі
Рецепт салату Олів'є був такий: відварна картопля – 600г, відварна морква – 250г, цибуля – 200г, варена ковбаса – 600г, яйця – 5 шт., солоні огірки – 500г, консервований зелений горошок – банка 420г, майонез – упаковка 270г, сіль за смаком.
В яких районах Рівненщини зросло виробництво сільськогосподарської продукції
За даними Держстату, станом на 21 листопада 2016 року продукти коштували: відварна картопля – 4,9грн. за кілограм, або 2,9грн. за 600г, відварна морква – 3,9грн. за кілограм, або 1грн. за 250г, цибуля – 4,2грн. за кілограм, або 80 копійок за 200г, варена ковбаса – 59,8грн. за кілограм, або 35,8грн. за 600г, яйця – 19,5грн. за десяток, або 9,7грн. за 5 шт.
На консервацію й майонез ми витратили: солоно-мариновані огірки – 15,3грн. за 500г баночку, консервований зелений горошок – 21,2грн. за 420г бляшанку, майонез – 14,3грн. за 270г упаковку.
Тобто в 2016 році приготування майже 3 кг. салату Олів’є, яких буде достатньо для родини та не менш ніж 10 гостей, коштував 101 грн.
За рік, за середніми в Україні цінами, ми сплачуємо: відварна картопля – 5,8грн. за кг, або 3,5грн. за 600г, відварна морква – 6,4грн. за кг, або 1,6 грн. за 250г, цибуля – 5грн. за кг, або 1грн. за 200г, варена ковбаса – 74,8грн. за кг, або 44,9грн. за 600г, яйця – 23,8грн. за десяток, або 11,9грн. за 5 шт.
На консервацію й майонез із сімейного бюджету ми витратимо: на солоно-мариновані огірки – 24,3грн. за 500г баночку, консервований зелений горошок – 23,6грн. за 420г бляшанку, майонез – 16,7грн. за 270г упаковку.
У цьому році, за місяць до новорічних свят, приготування майже 3 кг. салату Олів’є коштуватемо нам 127,5 грн.
За рік салат Олів’є подорожчав на 26,5грн., або більше, ніж на 26%.
Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram
Вартість приготування салату Олексій Дорошенко порахував за данимими Державної служби статистики, а всі інші за цінами ринку "Дніпро" в Києві.
В Україні святкуватимуть Різдво двічі
Рецепт салату Олів'є був такий: відварна картопля – 600г, відварна морква – 250г, цибуля – 200г, варена ковбаса – 600г, яйця – 5 шт., солоні огірки – 500г, консервований зелений горошок – банка 420г, майонез – упаковка 270г, сіль за смаком.
В яких районах Рівненщини зросло виробництво сільськогосподарської продукції
За даними Держстату, станом на 21 листопада 2016 року продукти коштували: відварна картопля – 4,9грн. за кілограм, або 2,9грн. за 600г, відварна морква – 3,9грн. за кілограм, або 1грн. за 250г, цибуля – 4,2грн. за кілограм, або 80 копійок за 200г, варена ковбаса – 59,8грн. за кілограм, або 35,8грн. за 600г, яйця – 19,5грн. за десяток, або 9,7грн. за 5 шт.
На консервацію й майонез ми витратили: солоно-мариновані огірки – 15,3грн. за 500г баночку, консервований зелений горошок – 21,2грн. за 420г бляшанку, майонез – 14,3грн. за 270г упаковку.
Тобто в 2016 році приготування майже 3 кг. салату Олів’є, яких буде достатньо для родини та не менш ніж 10 гостей, коштував 101 грн.
За рік, за середніми в Україні цінами, ми сплачуємо: відварна картопля – 5,8грн. за кг, або 3,5грн. за 600г, відварна морква – 6,4грн. за кг, або 1,6 грн. за 250г, цибуля – 5грн. за кг, або 1грн. за 200г, варена ковбаса – 74,8грн. за кг, або 44,9грн. за 600г, яйця – 23,8грн. за десяток, або 11,9грн. за 5 шт.
На консервацію й майонез із сімейного бюджету ми витратимо: на солоно-мариновані огірки – 24,3грн. за 500г баночку, консервований зелений горошок – 23,6грн. за 420г бляшанку, майонез – 16,7грн. за 270г упаковку.
У цьому році, за місяць до новорічних свят, приготування майже 3 кг. салату Олів’є коштуватемо нам 127,5 грн.
За рік салат Олів’є подорожчав на 26,5грн., або більше, ніж на 26%.
Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram
Інші статті рубрики:
Тельці будуть втомлені: астропрогноз на четвер
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 16 січня.
переглядів: 229
Домашня шаурма: найпростіший рецепт для всієї сім'ї
Легкий рецепт домашньої шаурми.
переглядів: 1551
Як доглядати за шкірою в зимовий період: поради косметолога
Експерт розповів про те, як зберегти здоров'я своєї шкіри з настанням зими.
переглядів: 1768
Нащо носити шапку взимку
Взимку та під час вітряної погоди шапка стає не просто аксесуаром, а необхідним елементом захисту здоров’я. Її відсутність у холодну пору року може спричинити низку серйозних проблем, особливо після переохолодження.
переглядів: 219
Компанія Акріс Агро (група АST) долучилася до проєкту з працевлаштування водійок вантажівок
В Україні запустили пілотний проєкт з підготовки та працевлаштування водійок вантажівок. Повномасштабна війна внесла свої корективи і в суспільстві зростає запит на представленість жінок в традиційно «чоловічих» фахових сферах.
переглядів: 310