Ми у Facebook
08.12.2017, 14:01

Як рівнянам відключитися від централізованого теплопостачання завдяки новому закону

Нещодавно Президент України підписав закон про житлово-комунальні послуги.
Відомо, що цей закон вносить норми стосовно від’єднання від центрального опалення.

Кореспонденту ОГО вдалося дізнатися деталі:

Як рівнянам відключитися від централізованого теплопостачання

- Я цей закон ще не бачив підписаний Президентом, але судячи з того, який законопроект ішов на повторне друге читання, то там зазначено, що, якщо 50 відсотків будинку відключені від теплопостачання, то тоді дозволяється і іншим відключитися.

Зокрема, у багатоквартирних будинках, у яких на день набрання чинності цим Законом не менш як половина квартир та нежитлових приміщень відключена від мереж централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, власники квартир та нежитлових приміщень, приєднаних до таких мереж, не зобов’язані, але мають право у встановленому порядку відключити від них свою квартиру чи нежитлове приміщення та влаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні.

Разом з тим, не допускається примусове відключення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води власників квартир та нежитлових приміщень, приєднаних до таких мереж, у багатоквартирних будинках у разі відключення від цих мереж інших власників квартир та нежитлових приміщень.

Новий закон про комунальні послуги: що зміниться для споживачів

У Рівному є такі будинки, де половина споживачів  відключена від централізованого теплопостачання, але це невеликі будинки, де загалом кілька квартир. Ті, хто хоче відключитися, повинні звертатися у встановленому порядку до міжвідомчої комісії.

Таким чином, якщо  у будинку  не менш як половина квартир відключені від центрального теплопостачання, то дозволяється міжвідомчій комісії на засіданні приймати рішення про подальше відключення інших приміщень цього будинку від централізованого теплопостачання.

Більш детальніше можна буде прокоментувати процедури, коли закон вийде друком, - зазначає Степан Коропецький - директор ТОВ “Рівнетеплоенерго”.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами