Ми у Facebook
09.12.2017, 16:37

Рівнянку Ольгу Котовську визнали кращою легкоатлеткою України в листопаді

Завершилося голосування з визначення найкращих легкоатлетів країни за підсумками листопада, яке традиційно проводить Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ). Серед жінок в опитуванні перемогу святкувала рівненська спортсменка Ольга Котовська.
У чоловіків найкращим став Роман Романенко, який минулого місяця фінішував другим на дистанції 10 км на марафоні у Валенсії (Іспанія) - 28:46, а також на півмарафоні у Запоріжжі - 1:05:41. У жінок в опитуванні перемогу святкувала Ольга Котовська, яка посіла п’яте місце на марафоні у Ханчжоу (Китай) - 2:30.20.

Нагадаємо, опитування традиційно проводиться серед членів Ради ФЛАУ, представників ЗМІ та вболівальників. Голоси кожної з груп при підведенні підсумків враховувалися як третина усіх голосів.

Ольга Котовська вперше вирішила спробувати цього року свої сили в Китаї. За її словами вибір Ханджоу був зроблений через оптимальні терміни проведення і високий рівень змагань. Попередні фінішні результати здалися Ользі цілком конкурентними, і КНР стала для неї новою країною, в якій давно мріяла побувати.

Відзначимо, цього сезону Ольга має досить високі результати. Так, на півмарафонській дистанції в Білій Церкві Ольга показала 1:12:46, що дозволяє їй посідати другу позицію в українському рейтингу, поступаючись лише Юлії Шматенко. На марафонській дистанції Ольга також має другу позицію в рейтингу, пропустивши вперед лише тріумфаторку Дублінського марафону Наталію Легонькову, яка показала 2:28:58. Згадаємо також, що Ольга була найшвидшою українкою на Олімпійських Іграх в Ріо-2016.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівнянку Котовську визнали кращою легкоатлеткою України в грудні 2016

Рівнянка Котовська встановила рекорд італійської траси в напівмарафоні

Цікаво, що у травні кращою серед жінок-легкоатлеток вже ставала рівнянка Ольга Земляк, яку відзначили таким чином за досягнення на етапі «Діамантової ліги» у тому ж таки Китаї.

За місяць до цього Ольга Котовська була однією з трьох легкоатлеток України, які претендувала на звання кращої у квітні, але тоді не змогла перемогти.





На правах реклами