Ми у Facebook
20.12.2017, 11:21

В Рівненській обласній лікарні встановлюють нове обладнання

В серцево-судинному центрі обласної клінічної лікарні тривають роботи по встановленню сучасного ангіографічного обладнання та облаштування агіографічної операційної.
Наразі монтують ангіограф та встановлюють дизель-генераторну установку для безперебійного електропостачання операційної. Це обладнання закупили в рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров'я на службі людям» на Рівненщині.

Лікар з Рівненщини поїде на навчання у Канаду



За словами керівника групи консультаційної підтримки проекту на Рівненщині Сергія Рибачка закупівля цього обладнання в рамках проекту дозволить обладнати в Рівненській області сучасний кардіологічний центр.



В рамках реалізації проекту передбачається відкриття сучасного кардіологічного центру на базі відділення інтервенційної радіології обласної клінічної лікарні. Для цих цілей проектом передбачалося закупівлю усього необхідного обладнання. А саме: ангіографічний комплекс, спеціалізований кардіо-вускулярний сканер, апарати штучної вентиляції легень, дефібрилятори/монітори, електрокардіографи, зовнішні кардіостимулятори та інше. Загалом проектом на цю закупівлю було спрямовано 1 мільйон 120 тисяч доларів США. Наразі більшість обладнання уже доставлено в обласну лікарню та відбувається його монтаж. здійснюється монтаж усього необхідного обладнання. До нового року очікуємо завершення усіх поставок, - пояснив Сергій Рибачок.

Чи очікувати рівненським школярам карантин до кінця цього року?


В свою чергу начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук , зазначає, що встановлення ангіографа дозволить більш якісно проводити операції на серці, адже наявний в області апарат працює на межі можливостей.



- Сьогодні потреба в такому обладнанні особливо гостро відчувається, адже наразі в нашій області діє лише один, і той морально та фізично застарілий ангіограф в міській лікарні. А це обладнання є єдиним інструментом, що дозволяє проводити операції на судинах, і в першу чергу при інфарктах, - розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами