Ми у Facebook
26.01.2018, 14:00

«Рівнегаз» зміцнив лідерство в головному дивізіоні Аматорської футзальної ліги [+СПИСОК]

Після тривалої перерви відновилися змагання найвищого дивізіону Аматорської футзальної ліги Рівненщини. Ще дві перемоги над непростими суперниками здобув лідер турнірних перегонів «Рівнегаз», який до цих пір не втратив жодного очка в чемпіонаті.
Як відзначили у пресз-службі «Асоціації футзалу Рівннської області», тепер «газовики» одразу на 6 очок випереджають найближчих переслідувачів – «Свиспан-Костопіль» та «Комфорт-Сервіс». У той же час значно збавила оберти команда «Рівне 112», що випала з трійки лідерів.

7 тур

«Рівнеобленерго» – «Поліська Січ» – 4:4 (2:1).

21 січня. 15.00. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4.

Голи: Романюк (2, 32), А.Д.Паршиков (14), Юрчук (28) – Бондарчук (18), Малиновський (22), Царьов (33, 35).

Попередження: Дейнека (38) – «Поліська Січ».

Як і раніше, «Рівнеобленерго» дуже бракує стабільності. Ще в минулому турі команда здолала грізний «Комфорт-Сервіс», а цього разу втратила перемогу в зустрічі з одним із головних аутсайдерів ліги – «Поліською Січчю».

У першій половині зустрічі на майданчику тривала рівна боротьба, але «енергетики» значно краще реалізували власні шанси – після помилок гравців «Поліської Січі» в захисті відзначилися Віталій Романюк та Андрій Дмитрович Паршиков. Разом з тим, «синьо-чорні» не особливо засмутилися такому перебігу подій. Незадовго до перерви Андрій Бондарчук відіграв один гол, пробивши голкіпера суперників з близької відстані.

Відкрита гра з моментами біля воріт обох команд тривала і у другому таймі. В одному з епізодів гравці «Рівнеобленерго» не реалізували вихід віч-на-віч з голкіпером суперника, за що одразу ж поплатилися – «Поліська Січ» провела атаку у відповідь і Олександр Малиновський рахунок зрівняв. Втрачати очки не входило у плани «енергетиків» і згодом вони знову, вже друге в матчі, повели з різницею у два м’ячі – забивали Сергій Юрчук та вже згаданий Віталій Романюк. Та все ж перемогти «Рівнеобленерго» цього дня не судилося. Справжнім героєм у складі «Поліської Січі» став Вадим Царьов, який оформив дубль, принісши своїй команді нічию. Перший свій гол гравець забив ударом зі штрафного, а остаточний рахунок він встановив, сильно та несподівано пробивши здалеку.

Не зумівши переграти «синьо-чорних», «Рівнеобленерго» втратив місце в першій вісімці. Не найкраще турнірне становище і у «Поліської Січі», яка не може перемогти вже впродовж п’яти турів поспіль.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Славія» здобула поки що найбільшу перемогу в Чемпіонаті Рівного з футзалу

У Рівному футбольні ветерани розіграли Кубок Михайла Фейштера

«Штанга» – «Комфорт-Сервіс» – 1:6 (0:3).

21 січня. 16.00. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4.

Голи: Сара (29) – Гайдук (10), Петрик (11), Повар (14, 28), Прислупський (23), Харчук (34).

Впертої і напруженої боротьби усі очікували і від протистояння «Штанги» та «Комфорт-Сервіса». Гравці «Штанги» видали серію з трьох перемог поспіль і сподівалися дати справжній бій одному з лідерів чемпіонату. Насправді ж інтрига у цій грі протрималася зовсім недовго.

«Комфорт-Сервіс» влаштував серйозний тиск на ворота «Штанги» і ще в першому таймі відзначився трьома м’ячами. Скориставшись не найкращими діями голкіпера суперників Тараса Ткачука , голи забивали Володимир Гайдук, Едуард Петрик та Володимир Повар.

Звісно, «Штанга» намагалася відігратися, і її гравець Артем Ступницький на початку другого тайму навіть влучив у поперечину, але це був лише поодинокий епізод. Загалом же повними господарями становища на майданчику продовжували залишатися футзалісти «Комфорт-Сервісу». У другій половині зустрічі вони провели ще три голи на різні смаки зусиллями Тараса Прислупського, Володимира Повара та Валентина Харчука.

А от «Штанга» зуміла відзначилися тільки раз, та й то вже за рахунку 0:5. М’яч престижу на рахунку Євгена Сари.

Таким чином, «Комфорт-Сервіс» увірвався до трійки лідерів, а «Штанзі» в подальшому потрібно буде добре постаратися, щоб не залишити зону плей-офф.

«Рівнегаз» – «Реал-Рівне» – 5:4 (3:3).

21 січня. 17.00. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4.

Голи: Ващук (4), Ніколайчук (14, 24), Коляда (15), Гергелюк (27) – Трофімчук (13, 40), Ахіяров (16), Романчук (20).

Попередження: Ахіяров (11) – «Реал-Рівне».

Один зі своїх найскладніших матчів нинішнього сезону провів лідер турнірних перегонів – «Рівнегаз». Якщо більшість попередніх опонентів «газовики» перемагали без зайвих клопотів, то у зустрічі проти «Реал-Рівне» їм довелося серйозно попрацювати.

У першій половині зустрічі події на майданчику розгорталися дуже стрімко. Спочатку Олександр Ващук скористався помилкою голкіпера «Реал-Рівне», на цілих дев’ять хвилин вивівши «Рівнегаз» вперед. Але згодом Михайло Трофімчук дальнім діагональним ударом вирівняв становище. Далі впродовж хвилини знову двічі поспіль відзначилися «газовики». Олександр Ніколайчук розстріляв порожні ворота, а Микола Коляда обіграв захисника і влучно пробив. У час, що залишався до завершення першого тайму, забивати неодноразово могла кожна з команд, от тільки вдалося це зробити гравцям «Реал-Рівне» – красиві голи на свій рахунок записали Олександр Ахіяров та Дмитро Романчук.

Продовжували обмінюватися небезпечними атаками суперники і у другій двадцятихвилинці. За подібної відкритої гри, краще свої нагоди реалізував «Рівнегаз». Спочатку Олександр Ніколайчук лишився майже один перед воротами і оформив дубль, а потім Олександр Гергелюк у відмінному стилі завдав результативного удару здалеку. Навіть за таких умов «Реал-Рівне» не здавався, але втретє відігратися «жовто-чорним» вже не вдалося. Вони встигли тільки скоротити відставання в рахунку до мінімуму – свій другий м’яч у зустрічі забив Михайло Трофімчук.

«Квартал» – «Сантос» – 6:5 (3:2).

21 січня. 17.00. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4.

Голи: Гордійчук (5, 22), Трушев (10), Штогрін (18), Момоток (32, 33) – Семенчук (9), Марчук (12), Деркач (24, 40), Принкевич (25).

Найрезультативнішим поєдинком туру видалося протистояння двох представників нижньої частини турнірної таблиці – «Кварталу» та «Сантоса». На двох суперники наколотили цілих 11 м’ячів, але «кварталівці» все ж забили на гол більше, здобувши важливу для себе перемогу.

Впродовж матчу гравці «Кварталу» постійно виходили вперед, змушуючи суперника відіграватися. Так у першому таймі на голи Юрія Гордійчука та Дмитра Трушева «Сантос» відповів влучними ударами Едуарда Семенчука та Івана Марчука. Та все ж на перерву «кварталівці» пішли ведучи в рахунку – Роман Штогрін з близької відстані у падінні проштовхнув м’яч у ворота.

Лиш тільки розпочався другий тайм, як «біло-чорні» зусиллями Юрія Гордійчука збільшили свою перевагу в рахунку, сильно пробивши між ніг голкіперу. Але гравці «Сантоса» втретє у цій зустрічі знайшли в собі сили проявити характер і відігратися. Вже за кілька хвилин рахунок знову був нічийним – 4:4, коли свої шанси використали Володимир Деркач та Олександр Принкевич. От тільки на більше головних аутсайдерів ліги не вистачило. Дубль у виконанні Володимира Момотка усе розставив на свої місця. Тож п’ятий гол «Сантоса» (а в нинішньому чемпіонаті команда так багато ще не забивала), автором якого став Володимир Деркач, виявився слабкою втіхою для колективу.

Завдяки успіху в цій зустрічі «Квартал» піднявся на заповітне 8 місце турнірної таблиці, а «Сантос» з одним очком, здобутим в 7 зустрічах, продовжує залишатися найвірогіднішим претендентом на пониження в класі.

«Граніт-Хімік» – «Derby» – 5:3 (3:1).

21 січня. 19.00. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4.

Голи: Кресанов (3, 4), Лавренчук (18, 37), Хомончак (39) – Ільчук (19), Вашай (30), Курилович (40).

Чотири матчева безвиграшна серія «Граніт-Хіміка», якого до початку сезону відносили до числа фаворитів, нарешті підійшла до завершення. Діючи впродовж усієї гри однією четвіркою без замін, «біло-червоні» все ж здолали «Derby», яке своєю грою зовсім не вражає.

Вже на стартових хвилинах суперників приголомшив Сергій Кресанов, котрий оформив дубль впродовж двох хвилин. Особливо красивим виявився другий гол у виконанні Сергія, який гравець забив ударом п’ятою, перебуваючи спиною до воріт. Впродовж усієї зустрічі голкіпер «Граніт-Хіміка» Денис Лавренчук підключався до атак своєї команди, створюючи чисельну перевагу біля воріт опонентів. Більше того, не соромився Денис і сам бити по воротах, оформивши у матчі дубль.

Взагалі, сумнів у загальному успіху «Граніт-Хіміка» за увесь поєдинок виник лише одного разу, коли в середині другого тайму Богдан Вашай ударом впритул скоротив відставання «Derby» в рахунку до мінімуму. Але далі «біло-червоні» вже діяли більш уважніше та організованіше. Голи Дениса Лавренчука та Володимира Хомончука зняли усі питання щодо переможця. Усе, що встигли зробили гравці «Derby» – це уникнути розгрому. Остаточну крапку в матчі поставив Олександр Курилович.

«Свиспан-Костопіль» – «Рівне 112» – 5:0 (4:0).

11 січня. 20.00. Костопіль. Місцевий спортзал.

Голи: Дацюк (2, 9, 19, 30), Прищепа (17).

Попередження: Груша (37) – «Рівне 112».

Центральний поєдинок туру відбувся у Костополі, де зустрічалися третя та друга команди ліги на той момент – «Свиспан-Костопіль» приймав «Рівне 112». На жаль, справжньої боротьби у цьому протистоянні не вийшло. Після матчу «рятувальники» зізнавалися, що спочатку ніяк не могли призвичаїтися до покриття спортзалу, в якому проходила зустріч. Як наслідок, ще до перерви господарі забили чотири голи без відповіді.

У другому таймі гра дещо вирівнялася, але вразити хоча б раз ворота «помаранчево-білих» гравцям «Рівне 112» цього дня так і не вдалося. Натомість у власні вони пропустили ще один гол, зазнавши таким чином розгромної поразки.

Справжнім бенефісом ця гра виявилася для Романа Дацюка, який забив одразу чотири м’ячі у ворота гостей, дозволивши своїй команді піднятися на друге місце турнірної таблиці.

Перенесений матч 1 туру

«Рівнегаз» – «Рівне 112» – 3:1 (3:0).

23 січня. 20.40. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4.

Голи: Коляда (7), Ніколайчук (12, 17) – Ходневич (31).

Попередження: Ніколайчук (35) – «Рівнегаз».

Матч між «Рівнегазом» та «Рівне 112» мав відбутися ще на початку листопада минулого року, але внаслідок різних причин був перенесений. З тих пір «газовики» видали вражаючу серію з шести перемог поспіль і якщо їх хтось і міг пригальмувати на даному проміжку турнірної дистанції, так це «рятувальники».

Насправді ж, «Рівнегаз» ще раз підтвердив, що є головним претендентом на перемогу в регулярному чемпіонаті, вже в першому таймі, за великим рахунком, вирішивши всі свої проблеми. Першим відзначився Микола Коляда, який видер м’яч у суперника в центрі поля, вийшов віч-на-віч з голкіпером і своєї нагоди не втратив. Далі ж дубль оформив кращий бомбардир чемпіонату Олександр Ніколайчук, який в обох випадках розстріляв ворота «рятувальників» з близької відстані.

Після перерви кожна з команд втратила чимало нагод для того, щоб змінити рахунок, але гол, у підсумку, трапився ще тільки один. В середині другої половини гри Вадим Ходневич з «Рівне 112» перекинув м’яч через захисників та голкіпера, який далеко вийшов з воріт.

Заключні хвилини матчу пройшли в постійних атаках «Рівне 112». «Рятувальники» змінили воротаря п’ятим польовим гравцем і намагалися врятуватися від поразки, але гостроти їх діям вочевидь бракувало.







На правах реклами