Ми у Facebook
29.01.2018, 10:00

На зимовій Олімпіаді у Пхенчхані рівняни вболіватимуть за Ольгу Полюк

У Національній філармонії України відбулася урочиста церемонія проводів національної Олімпійської збірної на Зимові Олімпійські ігри у Пхенчхані. Під час заходу презентували форму наших спортсменів і провели церемонію спецпогашення Олімпійської марки, яку спеціально випустили до старту Ігор-2018.
Серед тих, хто виборов ліцензії на Олімпіаду у Пхенчхані, двоє рівненських фрістайлісток – Ольга Полюк і Анастасія Новосад. Проте, захищатиме честь України у фрістайлі лише Ольга Полюк.

Проте ліцензію Анастасії Новосад відкликали. Це рішення було цілком очікуване, оскільки спортсменка пропускає олімпійський сезон - вона готується стати мамою. Її путівка дістанеться першій запасний – фрістайлістці з Казахстану.

Всього українські спортсмени завоювали 32 ліцензії: 11 у лижних видах спорту, 11 у біатлоні, 4 в фігурному катанні, одну в скелетоні та 5 у санному спорті. Підсумкову заявку сформують 30 січня.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівнянка Ольга Полюк стала дев’ятою на Кубку світу з фрістайлу

Ольга Полюк у Швейцарії завоювала бронзову нагороду

Після відмови від ліцензії Анастасії Новосад, в України залишилася 31 олімпійська ліцензія. У Національному олімпійському комітеті України планують, що в Пхенчхан поїдуть 33-35 спортсменів. Вони виступатимуть у 9-10 з 15 видів спорту. Повністю склад збірної на Олімпіаду-2108 буде оголошений 30-31 січня. Ігри в Пхенчхані пройдуть з 9 по 25 лютого.

Раніше рівненська фрістайлістка Ольга Полюк зайняла дев'яте місце на етапі Кубка світу з фрістайлу в лижній акробатиці, що проходить в американському Дір-Веллі.

Довідка. Фрістайл — зимовий олімпійський вид спорту, загальна назва для різноманітних дисциплін, в яких лижники змагаються не тільки на швидкість проходження певної дистанції, а й у виконанні лижних трюків.

На Зимових Олімпійський іграх 2010 у Ванкувері розігруються шість комплектів медалей в окремих видах фрістайлу: могулі, повітряній акробатиці та скікросі. Крім цих видів фрістайлу існує багато інших, наприклад, лижний балет та види «нової школи», в яких використовуються спеціальні споруди на зразок хаф-пайпу.

Фрістайл з'явився на Олімпіаді в Калгарі 1988 року як показовий спорт. Починаючи з Альбервіля (1992) могул увійшов до офіційної програми Ігор. Повітряна акробатика отримала статус олімпійської дисципліни з Ігор 1994 в Ліллехаммері. Скікрос дебютував на Олімпіаді 2010.






На правах реклами