Ми у Facebook
24.02.2018, 19:16

У Рівному розкажуть про таємницю листів Лесі Українки

У Рівному відбудеться розмова за участі професорки, доктора філологічних наук Світлани Кочерги на тему : «Епістолярний живопис: Леся Українка. Автопортрет»
Сьогодні повсюдно зростає увага до епістолярної літератури. Це один із тих виграшних науково-дослідних сюжетів, який допоможе заповнити велику кількість білих плям в українському красному письменстві, повернути рідній літературі цілий ряд самобутніх постатей. Листи Лесі Українки – шанс перетворити кам’яну письменницю на живу людину, замість сяйливої ікони нарешті побачити деталізований портрет, і, що найважливіше, кожен має шанс цей портрет написати власноруч. Листи Лесі Українки цінні як зразок самоаналізу – психологічного й художнього, живе свідчення того, як поетеса поступово виривалася за рамки того народницько-популяризаторського, "для домашнього вжитку", контексту, який культивувався замолоду в родинному колі.
Якою постає Леся Українка у своїх листах? Чим особливі листи Лесі для змалювання її портрету? Якою є вона у листах до друзів та рідних та якими вони бачили письменницю? Про це та багато іншого ви дізнаєтесь на розмові зі Світланою Кочергою, яка вже не перший рік займається дослідженням життя і творчості відомої письменниці, а також була директоркою музею Лесі Українки у Ялті.



Світлана Кочерга - доктор філологічних наук, член Національної спілки письменників України, багаторічний директор Музею Лесі Українки у Ялті.

Розмова відбудеться у книгарні «Є» у понеділок, 26 лютого. Початок – о 18:30.

Адреса книгарні «Є»:
м. Рівне
вул. Короленка, 2.
Тел.: (0362) 26 39 41.
Вхід вільний.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ