Ми у Facebook
25.02.2018, 16:00

Чемпіонат України. 21 тур. «Верес» - «Динамо» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

Фіналом першого етапу чемпіонату Української Прем’єр-ліги стане для «Вереса» домашній поєдинок проти «Динамо». Невдачі рівнян у матчах з «Карпатами» (2:2) та «Ворсклою» (0:1) дозволили конкурентам впритул наблизитися до рівненськох команди. І права на осічку вже нема.
Чемпіонат України з футболу, Українська Прем’єр-ліга, 21 тур
25 лютого 2018 року, Львів, стадіон «Арена Львів», 17:00
Трансляція: телеканал «Рівне 1», телеканал «24»

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)
Асистенти арбітра: Андрій Скрипка (Кропивницький), Олександр Корнійко (Миргород)
Четвертий арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)
Спостерігач арбітражу: Михайло Овчар (Калуш)

Як відзначили у Інформаційній службі НК «Верес» (Рівне), поразка «червоно-чорних» у грі з «Динамо» – можуть перетворити заключний тур першого етапу у формальність, вперше з липня минулого року викинувши «Верес» із топ-шістки.

На жаль, у такому відповідальному і важливому для нас матчі не допоможе команді Михайло Сергійчук. Він відбуває дискваліфікацію. Під питанням і участь у грі Ростислава Волошиновича, який заліковує травму. Натомість, за «Верес» повинні зіграти заповнені трибуни «Арени Львів».

До слова, є кадрові втрати і у складі наших суперників. Також через дискваліфікації гру пропустять Євген Хачеріді та Володимир Шепелєв.

Історія протистоянь


Успіх у протистоянні зі столичним «Динамо» за сумою двох матчів (0:0 - у Рівному та 1:1 - у Києві) в 1/8 розіграшу Кубку України у сезоні 1993-1994 – мабуть найяскравіша сторінка історії рівненського «Вереса». Важка безгольова нічия на замерзлому на початку грудня полі рівненського «Авангарду» і гол Олександра Паляниці на головному стадіоні країни – пам’ятає кожен рівненський вболівальник зі стажем. А молодші – знають той подвиг із розповідей старших.

Загалом із першою командою столичного «Динамо» «Верес» дотепер зустрічався дев’ять разів. Окрім двох, вже згаданих вище, кубкових поєдинків – це ще шість матчів у Вищій лізі чемпіонату України. У жодному з них рівняни не зуміли здобути очок. При чому, якщо у Рівному «Верес» ще міг хоча б попсувати нерви столичному гранду (1:3, 0:3, 1:2). То на виїзді матчі суперників здебільшого проходили «в одні ворота». Лише у сезоні 1993-1994 на «Олімпійському» рівняни програли – 1:2. За рік до того були принизливі - 0:6. А згодом – 0:7.

Втім, остання дотепер зустріч суперників змусила заговорити про «Верес» усю Україну. У вересневій зустрічі чемпіонату УПЛ рівняни у столиці на рівних протистояли іменитому супернику і здобули заслужену нічию.

«Динамо» - «Верес» - 0:0 (0:0)
Чемпіонат України з футболу, Українська Прем’єр-ліга, 10 тур
23 вересня 2017 року, Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Динамо»: Коваль – Морозюк, Мораес, Циганков, Сидорчук, Піваріч, Гонзалез (Гармаш, 65), Буяльський (Бєсєдін, 90), Хачеріді, Кадар, Мбокані.
Головний тренер: Олександр Хацкевич.

«Верес»: Бандура – Кобін, Адамюк, Борзенко, Сімінін, Карасюк, Федорчук, Є.Пасіч (Котляр, 83), Волошинович (Г.Пасіч, 88), Степанюк, Сергійчук (Морозенко, 90+2).
Головний тренер: Юрій Вірт.

Попередження: Сидорчук (75) – Сергійчук (90).

Ще три десятки матчів «Верес» награв у Першій та Другій лігах із командами «Динамо-2» та «Динамо-3». У цих протистояннях із дублерами рівняни здобули усього 4 перемоги. Ще 14 поєдинків завершилися унічию. 12 разів перемогу святкували «динамівці».

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Хахльов про «Верес»: «Ми перетворили кризу в українському футболі на можливість»

Рівненському «Вересу» дозволили зіграти в українській Прем’єр-лізі – ЗМІ

Наш суперник

Різні дослідники історії футбольної команди київського «Динамо» вказують на дату заснування клубу 13 травня 1927 року (реєстрація статуту Київського пролетарського спортивного товариства (ПСТ) «Динамо» Міжвідомчою комісією у справах громадських організацій та спілок Київського округу). Саме ця дата згадується в різних засобах масової інформації, спортивно-інформаційних виданнях та книгах з історії футболу.

Нині «Динамо» - це найтитулованіший клуб нашої держави, який свого часу провів усі сезони у найвищій лізі чемпіонату СРСР, а потім – і в елітному дивізіоні чемпіонату України.

«Динамо» - перша не московська команда, що здобула титул чемпіона СРСР, та перший представник Радянського Союзу, який завоював європейський трофей. Упродовж радянського періоду історії столичний клуб здобув 13 чемпіонських титулів, 9 Кубків СРСР, 3 Суперкубки СРСР, що робить «Динамо» найтитулованішою командою в історії радянського футболу!

Понад десятиліття ніхто не міг перервати «динамівську» гегемонію і у футболі Незалежної України. «Динамо» завоювало 15 чемпіонських титулів, 11 національних Кубків, 6 Суперкубків України.

Крім того, клуб має чималі здобутки на євроарені - 1 Суперкубок УЄФА і два Кубки володарів кубків.

Свій перший, а також перший в радянському клубному футболі європейський трофей «динамівці» здобули у 1975-му році. У перших трьох раундах Кубка володарів кубків кияни здолали софійський ЦСКА, «Айнтрахт» (Франкфурт) і турецький «Бурсаспор». Півфінальним суперником «Динамо» став чемпіон Нідерландів — ПСВ. Київська гра завершилась розгромом гостей - 3:0, а повторну зустріч кияни мінімально програли - 1:2.
У фіналі, що відбувся 14 травня 1975-го року у Базелі, команда Валерія Лобановського перемогла угорський «Ференцварош» - 3:0. Дубль зробив Володимир Онищенко, один гол забив Олег Блохін.

Восени того ж 1975-го року двоматчеве протистояння з володарем Кубка європейських чемпіонів, німецькою«Баварією», принесло українським футболістам дві «сухі» перемоги: 1:0 у Мюнхені та 2:0 у Києві та титул найсильнішої команди Європи.

Вдруге на усю Європу «Динамо» прогриміло за десять років. Знову Кубок володарів кубків. Перемоги на голландським «Утрехтом» - 1:2 та 4:1, румунською «Університатею» - 2:2 та 3:0, австрійським «Рапідом» - 4:1 та 5:1, чеською «Дуклою» - 3:0 та 1:1. А у фіналі завдяки голам Блохіна, Онищенко та Євтушенко кияни знищили мадридський «Атлетіко» - 3:0.

Потому, вже наприкінці 90-х був півфінал Ліги чемпіонів. «Динамо» із Шовковським, Лужним, Гусіним, Белькевичем, Каладзе, Ребровим та Шевченком обігрувало лондонський «Арсенал», мадридський «Реал» (на той момент володар трофею) та лише в півфіналі поступилося мюнхенській «Баварії» - 3:3 та 0:1. Як підсумок, «Динамо» посіло 16-те місце в рейтингу найкращих європейських клубів 20-го століття за версією IFFHS.

У новому столітті «Динамо» поки не зуміло наблизитися до таких високих європейських вершин. Все частіше кияни поступаються і на внутрішній арені донецькому «Шахтарю».

Поки-що кияни поступаються «гірникам» і у нинішньому чемпіонаті УПЛ. Втім, відставання – мінімальне і легко ліквідовується усього одним вдалим матчем. Тому, можна не сумніватися, що на поле «Арени Львів» «динамівці» вийдуть лише за трьома очками.

Кадровий потенціал

У різні часи у складі столичного «Динамо» виступали одразу три володарі «Золотого м’яча»: Олег Блохін, Ігор Бєланов та Андрій Шевченко. Зірками українського, радянського та світового футболу стали Валерій Лобановський, Євген Рудаков, Леонід Буряк, Анатолій Дем’яненко, Павло Яковенко, Олександр Заваров, Олексій Михайличенко, Олег Кузнецов, Олександр Шовковський, Сергій Ребров, Андрій Ярмоленко.

Останній, будучи сучасною зіркою українського футболу, на старті нинішнього сезону покинув «Динамо» та перебрався до дортмундської «Боруссії». Втім, навіть без нього кияни залишаються грізною силою в українському футболі.

Нинішнє «Динамо» - це сплав досвіду (в особі Євгена Хачеріді і Олега Гусєва) та ціла плеяда молодих і талановитих виконавців. Таких як Сергій Сидорчук, Володимир Шепелєв, Віктор Циганков, Віталій Буяльський, Артем Бєсєдін. Поряд з українцями грають легіонери-гравці своїх національних збірних: Тамаш Кадар, Дьємерсі Мбокані, Дерліс Гонсалес, Александар Пантич та інші.

Взимку «Динамо» втратило основного оборонця – Домагоя Віду, який перебрався до Туреччини. А також – Максима Коваля та Артема Кравця. Разом із тим, кияни знайшли і серйозне підсилення. Клуб підписав оборонців Артема Шабанова і Карлоса Самбрано, хавбеків Владислава Калітвінцева, Руслана Ротаня, Беньяміна Вербіча, а також форварда Дмитра Хльобаса.

ДОСЬЄ:
«Динамо» (Київ)
Дата заснування: 13 травня 1927 року
Досягнення: чемпіон СРСР (1961, 1966-1968, 1971, 1974, 1975, 1977, 1980, 1981, 1985, 1986, 1990), володар Кубка СРСР (1954, 1964, 1966, 1974, 1978, 1982, 1985, 1987, 1990), чемпіон України (1993-2001, 2003, 2004, 2007, 2009, 2015, 2016), володар Кубка України (1994, 1996, 1998-2000, 2003, 2005-2007, 2014, 2015), володар Кубка володарів кубків (1975, 1986), володар Суперкубка УЄФА (1975).
Найвища позиція у чемпіонатах України: 15-разовий чемпіон України

Історія протистоянь «Верес» - «Динамо»:
9 матчів: +0,=3,-6
Різниця м’ячів: 4-24

Історія протистоянь на полі "Вереса":
4 матчі: +0,=1,-3
Різниця м’ячів: 2-8








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ