Ми у Facebook
28.02.2018, 16:10

«Міг перевищити швидкість»: поліція про те, чому забрали права у водія

Патрульні пояснили, чому відібрали права у водія, який пробив колесо на трасі Сарни-Рівне.
Скандал навколо допису водія Юрія Гріневича, який опублікував гнівне звернення на власній сторінці у Фейсбуці через дорожників і дії поліції, прокоментували у відомстві.



Як пояснила порталу ОГО керівник прес-службі патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко, на водія склали протокол про скоєння дорожньо-транспортної пригоди, оскільки на те були об’єктивні причини.

Ветерани штурмували «держгеокадастр»




«Водій ймовірно порушив швидкісний режим, адже погодні умови були нормальними. Якби їхав з меншою швидкістю, зміг би уникнути потрапляння в яму. Там також стоїть знак-попередження про ямковість. Яма — прямо посеред дороги, тому і на нього склали протокол про ДТП, адже це свідчить про небезпечний маневр. Ймовірно рухався на високій швидкості на обох смугах одночасно, — підкреслила Оксана Юрченко. — У винуватця вилучили посвідчення водія, але видали тимчасовий талон на право керування автомобілем. Водночас на дорожні служби складено протокол про неналежне утримання дороги. Обидва протоколи передані до суду».



Керівник прес-служби додала, що протокол проти шляхових служб стане доказовою базою для водія у суді, якщо буде вимагати компенсувати вартість шини.



У соціальних мережах активно набирає популярності допис рівненського водія Юрія Гріневича, який потрапив у яму та пробив колесо на траси Сарни-Рівне поблизу села Малушка Березнівського району.




«Викликав патруль, який виїхав з Рівного і їхав 2,5 години, для оформлення ДТП про пошкодження транспортного засобу. Результат — вилучене посвідчення водія, — поскаржився Юрій Гріневіч. — Адмінпротокол складений був на мене, як водія, який не справився з керуванням та вцілив у яму на дорожньому полотні! Це тільки може бути у нашій Україні! Протягом двох місяців має відбутися судове засідання. Я, у свою чергу, з адвокатом готую позов до славнозвісної Служби автомобільних доріг. Мене уже дістало їздити не дорогами, а «зонами підвищеної турбулентності». У моєму випадку – ще й купувати четверте колесо (ціна якого 110$) за цей зимовий період».





На правах реклами