Ми у Facebook
27.02.2018, 14:11

Ветерани штурмували «держгеокадастр»

Три десятки рівненських ветеранів АТО пікетували головне управління Держгеокадастру.
Колишній військові хотіли дізнатися, чому чиновники відмовляють надавати земельні ділянки. За останні кілька тижнів до спілки ветеранів надійшло майже сотня скарг від ветеранів, які отримали відмову в отриманні землі.

— Наша мирна акція не проплачена, бо тут зібралися ветерани різних організацій, — наголосив голова Спілки учасників АТО Рівненської області Олександр ВАСИЛЕНКО.



— Ми будемо просити чиновників надати інформацію кому саме виділяють землю. Бо ж багатьом відмовляють. Пояснюють, що ділянок немає, хоча вони таки надаються. Приміром, на електронних картах ділянки з’являються на декілька годин, а потім зникають. На наші скарги ідуть відписки. Тому серед ветеранів виникає соціальна напруга.

Учасники АТО просять надати їм землю під будівництво житла у Рівному

Для діалогу ветеранів керівник держгеокадастру запросив у свій кабінет. Військовим пояснили, що землю виділяють за чергою і жодних махінацій в процедурі немає. Зокрема, ветерани цікавилися, чому чимало відмов отримано з приводу ділянок у Великожитинській селищній раді.

— Укінці грудня до розподілу мали 49 ділянок у Великому Житині. А до нас надійшло понад 80 заяв від учасників АТО. Задовольнити всіх — неможливо. Оскільки щодня вони надходили, розглядалися в порядку надходження, — пояснив перший заступник голови управління Держгеокадастру в Рівненській області Сергій ДУБИЧ.



Зрештою, сторони домовилися створити спільну робочу групу, яка буде опікуватися виділенням ділянок учасникам АТО. Представники Держгеокадастру запропонували, аби ветеранські спілки самі подавали списки претендентів на першочергове отримання землі. На думку чиновників, це припинить суперечки в середовищі претендентів і зробить процедуру ще прозорішою.


Фото автора





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ