Ми у Facebook
13.03.2018, 17:23

Помер відомий український журналіст і телеведучий

Про смерть знаного українського журналіста та телеведучого Олеся Терещенка стало відомо сьогодні, 13 березня. Його серце зупинилося напередодні, 12 березня, у Києві.
У 2017 році Олесь Терещенко повідомив про онкологічне захворювання. Близькі та друзі говорять, що чоловік боровся із складною недугою до останнього.

Олесь Терещенко працював телеведучим загальноукраїнських телеканалів 1+1 та UA:Перший. Заслужений журналіст України, а також володар премії "Телетріумф" у номінації "За значний внесок у розвиток українського телебачення". Крім того, отримав почесну грамоту Кабінету міністрів України.

Олесь Терещенко народився 9 січня 1975 року в Донецьку, повідомляється на сайті телеканалу UA:Перший.

З дитинства виявляв інтерес до роботи батька – Володимира Терещенка, кореспондента УТ на Донеччині. Перші програми записав ще учнем разом із братом – на батьківський професійний магнітофон. Це були гумористичні сюжети. В останньому класі їздив із батьком на зйомки сюжетів. Начитував їх десятки разів – це була жорстка, але ефективна школа. Відвідував школу журналістики у Донецькому університеті. І разом з учителем української у російськомовному місті заново відкривав для себе рідну мову.

На факультет журналістики Київського національного університету вступив у першому наборі незалежної України. У радгоспі у вересні 1991-го разом з однокурсниками українізував херсонських селян. Вступивши у телевізійну групу до Тамари Щербатюк, поставив за мету підняти державне телебачення на новий рівень. Знімав програми на навчальній телестудії, сюжети для УТН, пропонував проекти для молодіжної студії "ГАРТ".

Але справжню телевізійну школу отримав у програмі "Післямова" Олександра Ткаченка, куди прийшов працювати ще на четвертому курсі Інституту журналістики. У 1997-му у складі команди "Післямови" створив ТСН на 1+1. А через рік провів свій перший випуск новин. Вітаючи дебют нового ведучого, знімальна група залила шампанським студійні декорації. До 2005-го ефіри поєднував із керівництвом міжнародним відділом новин, репортажами з багатьох країн світу, документальними фільмами у "ТСН-особливий погляд", спеціальними прямоефірними проектами. Не пропустив жодної ночі виборів.

Після Помаранчевої революції став керівником і ведучим тижневика "ТСН. Підсумки". У цей період отримав звання заслуженого журналіста, премію "Людина року" і разом із командою програми нагороду "Телетріумф". У 2008-му змушений був залишити посаду ведучого основного випуску "ТСН" через зміну власника і редакційну політику "1+1" – як і більшість "старої гвардії" телеканалу.

1 січня 2009-го розпочав новий етап професійного життя – поверненням на державне телебачення – на Перший Національний. До 2010-го вів головні випуски новин. А потім пішов у ток-шоу – розвивати улюблений жанр інтерв’ю.

Період "Про головне" на UΛ:Першому триває і досі. До створення суспільного телебачення долучаюся зі своєю ще студентською метою – підняти державне телебачення на новий рівень.


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами