Ми у Facebook
13.03.2018, 19:04

Рівненський водій, у якого патрульні через яму відібрали права, виграв суд

Вчора, 12 березня, відповідне рішення ухвалив Сарненський районний суд.
Водій Юрій Гриневич, який на трасі Рівне-Сарни пробив колесо та втратив посвідчення водія, скасував у суді адмінпротокол про порушення правил дорожнього руху. Про це він повідомив порталу «ОГО». За словами чоловіка, вчора, 12 березня, відповідне рішення ухвалив Сарненський районний суд.

«Ми скасували протокол патрульної поліції, складений за статтею 124 Кодексу про адміністративні порушення. Тепер подаємо позов проти Служби автомобільних доріг», — зазначив водій.

«Міг перевищити швидкість»: поліція про те, чому забрали права у водія




Як повідомляв портал «ОГО», поїздка Юрія Гриневича з Сарн до Рівного завершилася скандалом з патрульними. Поблизу села Малушка Березнівського району він влетів у вибоїну та пробив колесо. Гнівний допис на власній сторінці у Фейсбуці набрав нечуваного резонансу. Чоловік не лише поскаржився на якість відремонтованого покриття, а й на дії патрульних. Його обурило, що інспектори вилучили в нього посвідчення водія.

«Патруль виїхав з Рівного і їхав 2,5 години, для оформлення ДТП про пошкодження транспортного засобу. Результат — вилучене посвідчення водія, — поскаржився Юрій Гриневич. — Адмінпротокол складений був на мене, як водія, який не справився з керуванням та вцілив у яму на дорожньому полотні! Це тільки може бути у нашій Україні! Протягом двох місяців має відбутися судове засідання. Я, у свою чергу, з адвокатом готую позов до славнозвісної Служби автомобільних доріг. Мене уже дістало їздити не дорогами, а «зонами підвищеної турбулентності». У моєму випадку — ще й купувати четверте колесо (ціна якого 110$) за цей зимовий період».


За тиждень допис набрав великої популярності. Однак у патрульній поліції вважають, що водія покарали об’єктивно.
«Водій ймовірно порушив швидкісний режим, адже погодні умови були нормальними. Якби їхав з меншою швидкістю, зміг би уникнути потрапляння в яму. Там також стоїть знак-попередження про ямковість. Яма — прямо посеред дороги, тому і на нього склали протокол про ДТП, адже це свідчить про небезпечний маневр. Ймовірно рухався на високій швидкості на обох смугах одночасно, — пояснила порталу «ОГО» керівник прес-службі патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко. — У винуватця вилучили посвідчення водія, але видали тимчасовий талон на право керування автомобілем. Водночас на дорожні служби складено протокол про неналежне утримання дороги. Обидва протоколи передані до суду.

Керівник прес-служби додала, що протокол проти шляхових служб стане доказовою базою для водія у суді, якщо буде вимагати компенсувати вартість шини.


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами