Ми у Facebook
19.03.2018, 17:11

27 років виповнилося Рівненській обласній службі зайнятості

Рівненська обласна служба зайнятості створена 19 березня 1991 року рішенням виконавчого комітету Рівненської обласної ради народних депутатів. Того року у центрах зайнятості краю було зареєстровано 3834 особи, які потребували допомоги у працевлаштуванні.
З кожним роком служба зайнятості Рівненщини постійно розвивалася і вдосконалювалася, запроваджувалися новітні технології та експериментальні методи роботи. Загалом за 27 років послугами служби зайнятості в області скористалися більше 1,2 млн. громадян, з них 589 тис. працевлаштувалися, понад 173 тис. безробітних здобули нову професію або перекваліфікувалися, 279 тис. мешканців області працювали на громадських та інших роботах тимчасового характеру. Фінансову підтримку у започаткуванні власної справи – одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності - одержали понад 21,4 тис. безробітних громадян. Окрім того, фахівці Рівненської служби зайнятості велику увагу постійно приділяють профорієнтаційній роботі, активно займаючись з учнівською молоддю, навчанню техніці пошуку роботи та прийомам самопрезентації. Особлива увага надається працевлаштуванню і супроводу учасників АТО, вимушено переміщених осіб, неповнолітніх та людей з інвалідністю. У своїй роботі використовують найсучасніший досвід у наданні соціальних послуг роботодавцям і населенню. Служба зайнятості Рівненщини розширює коло соціальних партнерів і тісно співпрацює з роботодавцями, органами влади та місцевого самоврядування, профспілками тощо.

Керівники територіальних громад дізналися про можливості служби зайнятості

Нині служба зайнятості перебуває на етапі реформування та модернізації. В сучасних умовах ринку праці запроваджуються нові підходи та форми роботи, у т. ч. за підходом кейс-менеджменту. Протягом останнього року запроваджено нові сучасні сервіси: електронна черга, відео-резюме, онлайн-співбесіда безробітних з роботодавцями, відео-презентації та відео-вакансії підприємств. Запрацювала «гаряча лінія» державної служби зайнятості, де за єдиним безкоштовним номером 0 800 50 99 66З можна отримати відповіді на питання стосовно реєстрації в центрі зайнятості, отримання послуг та інші консультації. З лютого ц.р. впроваджено в дію новий інтернет-портал державної служби зайнятості, який значно розширює можливості клієнтів щодо отримання інтернет-послуг служби зайнятості.

9 порад, як ефективно поєднувати кілька робіт

Фахівці Рівненської служби зайнятості чимало уваги приділяють формуванню змін і пропозицій до норм чинного законодавства в сфері зайнятості, сумлінно виконують свою роботу не тільки зі службового обов'язку, а й за велінням серця, совісті та покликом душі, адже всіх об’єднує одна справа – служіння людям.

Довідково: Більше 5 тисяч громадян працевлаштували за сприяння центрів зайнятості Рівненщини за 2 місяці цього року. Послугами служби зайнятості у січні – лютому скористалися 17,2 тис. безробітних громадян, професійне навчання проходили 1,7 тис. безробітних, у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 471 особа.

2,6 тисяч роботодавців поінформували центри зайнятості області про наявність 7,6 тис. вакансій. Завдяки зростанню кількості вакансій, знизився дисбаланс між попитом та пропозицією на ринку праці. У середньому на 1 вакансію претендували 7 безробітних (у відповідному періоді минулого року – 12).

Станом на 1 березня 2018 року кількість зареєстрованих безробітних в центрах зайнятості області становила 13,9 тис. осіб, з них 7,8 тис. осіб (56%) становили жінки, 5,4 тис. осіб (39%) – молодь у віці до 35 років, 7,8 тис. осіб (56%) – особи, які проживають у сільській місцевості.

Рівненський обласний центр зайнятості.





На правах реклами