Ми у Facebook
25.03.2018, 12:00

Костопільский «Свиспан» здобув бронзу Чемпіонату України з футзалу [+Відео]

У Києві відбулися поєдинки Всеукраїнського фіналу Асоціації футзальної ліги України (АФЛУ), де Рівненщину представляв клуб «Свиспан» із Костополя. Костопільчани пробилися до півфіналу турніру, але поступилися там лише майбутнім чемпіонам –команді з Харкова.
Вихід команди з Рівненської області до 1/2 фіналу змагань дозволив отримати костопільській команді бронзові нагороди АФЛУ.

Нагадаємо, у минулому році переможець Аматорської футзальної ліги Рівненщини «Свиспан-Горизонт» із Костополя посів друге місце у фіналі Аматорської ліги України. У вирішальній грі костопільчани поступилися представнику Волині – «Надії» з Хорова з рахунком 2:3.

Огляд матчів за участю «Свиспан-Горизонт».

12:00 Група С Свиспан-Костопіль (Костопіль, Рівненська обл.) - Амалтея (Херсон) 1:1 (1:0)

Гол: Степанюк, 12 - Співаков, 16

Попередження: Кушнірук, 21, Калюжний, 28 (обидва - Амалтея)

У дебюті гри хороший момент не використав херсонець Снитко, а на 7-й хвилині кіпер "Амалтеї" Касперович метрів з 12-ти розрядив свою гармату, але його колега Чемерис виручив свою команду. Взагалі Касперович постійно підключався до своїх атак і це дозволяло гостям контролювати м'яч, і створювати небезпеку біля воріт представників Рівненщини. Чинний срібний призер АФЛУ переважно відсиджувався у захисті, але терпляче чекав свою нагоду і таки її дочекався - Степанюк з пари метрів пробив між ніг воротарю - 1:0. Херсонці продовжили обстріл воріт суперників з дальніх дистанцій, але воротар "свиспанівців" все відбивав. В кінці тайму рахунок мав змінюватися коли Чемерис пробив від своїх воріт у штангу чужих, а Паршиков дивом не добив м'яч у порожні ворота. Загалом перший тайм пройшов у дуже в'язкій боротьбі.

Другий тайм почався з потужного прострілу Калюжного, який майже з лінії воріт заштовхав Співаков - 1:1. Навіть ця подія не збадьорила команди і продовжилася в'язка гра з мінімумом гостроти. Костопольці разок вдало вибігли в контратаку, а "херсонський Мохамед Салах" Карен Тонеян був близьким до голу після удару зі штрафного. Відзначимо, що попри те, що левову частку часу Касперович проводив на чужій половині майданчика, херсонці практично не давали опонент На 21-й хвилині "Амалтея" показала, що гра в рівних складах їм дається може навіть і краще ніж у більшості, але Кушнірук з пари метрів не зумів втілити у гол простріл Тонеян. Муковозов і Тонеян мали непогані нагоди, щоб схилити шальки терезів на користь своєї команди, а Касперович настріляв собі в персональну статистику ударів ледь не більше, ніж усі інші гравці разом узяті, але рахунок залишився незмінним. За півхвилини до кінця Степанюк міг оформити дубль, але з його ударом з лівого флангу Касперович впорався, та й було б не зовсім справедливо якби "свиспанівці" здобули перемогу у цій грі.



18:00 Група С Титан (Маріуполь, Донецька обл.) - Свиспан-Костопіль (Костопіль, Рівненська обл.) 1:4 (0:3)

Голи: Мозальов, 22 - Скоцький, 2, Прищепа, 9, Дацюк, 14, 16

Попередження: Погорецький, 11, Бужин, 24, Шаруда, 30 (усі - Титан)

Гості почали активніше і закономірно відкрили рахунок: Скоцький прорвався зліва і пробив між ніг воротарю. Цей гол на деякий час змінив розклад сил на майданчику, адже маріупольці підняли темп і почали загрожувати воротам Вєтрова, зокрема Шаруда і Бужин. Погорецький вже і воротаря обіграв, але на швидкості не влучив у порожні ворота. З часом "свиспанівці" прийняли правила гри від своїх опонентів, підлаштувалися під високий темп, почали застосовувати пресинг, задзвонили у декілька дзвіночків над воротами і Прищепа забив вдруге. "Свиспанівці" після цього явно розігралися і почали господарювати на майданчику, що вилилося у вихід "два в нуль", який завершив Дацюк - 0:3.

Перший же удар команди з Рівненщини у другому таймі став результативним: Дацюк несподівано розвернувся і з-під захисника поцілив у ближній кут з близької відстані - 0:4. Цей гол фактично і вирішив долю зустрічі. "Титан" і відпочивав значно менше після першої гри, і в заявці у маріупольців гравців навіть на дві четвірки не набереться. Так що за такої ситуації "титанівцям" складно було переламати гру. Розуміючи усю складність ситуації Сергій Мозальов подумав "а чому б і ні?" і, підхопивши м'яч біля власних воріт, здійснив швидкий рейд на 30 метрів і завершив його результативним ударом - 1:4. Гості так здивувалися такому нахабству, що ніхто навіть не зустрів непроханого гостя під час його пробіжки. Часу ще залишалося вдосталь, але поклавши руку на серце сумнівів у переможці цієї дуелі не виникло. Так воно і вийшло, адже за 8 хвилин маріупольці змогли створити лише один момент і рахунок не змінився.



МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Футзалісти з Рівненщини стали віце-чемпіонами України серед аматорів

МФК «Кардинал-Рівне» новий сезон в Екстралізі розпочав із поразки

12.30 Y1 1/8 фіналу Свиспан-Костопіль (Костопіль, Рівненська обл.) - Русин-О (Розвадів, Львівська обл.) 3:0 (1:0)
Голи: Степанюк, 5, Якимчук, 18, Дацюк, 25

Попередження: Дацюк, 29 (Свиспан-Костопіль)

"Свиспан-Костопіль" одразу взяв м'яч під контроль і мав суттєву територіальну перевагу, але представники Львівщини захищалися дуже уважно. До речі, у гравця костопольців Сергія Степанюка сьогодні день народження і за чудесним збігом обставин саме він і відкрив рахунок у зустрічі. Господарі весь час були на м'ячі, але не могли підібрати ся до воріт, поки Дацюк класно не зіграв "стовпа" і п'ятою відкинув м'яч у вільну зону Степанюку - 1:0. Надалі моментів було так само небагато, але якщо вже вони й були, то Бурмас демонстрував свою майстерність у всій красі: Оксенюк з метра не переграв кіпера, а Улянчук з трохи більшої відстані , але значно потужнішим ударом. Хлопці з Розвадова лише одного разу довели справу до загрози воротам Чемериса, та й то в кінці тайму, але той показав, що не розслабився і відвів загрозу.

У другому таймі сценарій практично повторився. Знову практично перша атака осмислена атака костопольців у таймі привела до позитивного результату: Улянчук віддав наліво на вільного Якимчука, а той не схибив - 2:0. На 22-й хвилині Бурмас відбив удар Оксенюка з 7-ми метрів і після цього пішов грати 5-м польовим, але воротарі "Свиспан-Костополя" все одно залишалися практично без роботи. З пасу Паршиков Дацюк головою розстріляв ворота з метра, а це 3:0 і практично перемога. На 29-й хвилині дуже перспективний штрафний у виконанні Кузіва відбив Вєтров і це був останній шанс "Русина-О" хоч якось відродити інтригу у зустрічі. "Свиспан-костопіль" крокує у чвертьфінал.



16.30 Q1 1/4 фіналу Свиспан-Костопіль (Костопіль, Рівненська обл.) - Амалтея (Херсон) 3:2 (1:1)

Голи: Прищепа, 7, Паршиков, 20 (пен.), Степанюк, 29 - Калюжний, 9, Муковозов, 27

Попередження: Василечко, 19 - Помигалов, 20

У першій половині тайму перевагою володіли срібні призери АФЛУ і це вилилося у забитий гол Прищепи. Після цього активніше заграла "Амалтея". На відміну від матчу 1/8 фіналу вони таки почали застосовувати Касперовича п'ятим польовим і хлопці з Херсону досягли свого зрівнявши рахунок. На останніх секундах команди обмінялися супершансами: Степнюк з пари метрів не переграв Касперовича, а Муковозов запоров вихід "два в нуль".

У другому таймі важко було комусь віддати перевагу і дійсно була щільна гра. Всі чекали помилки суперника і дочекався її "Свиспан-Костопіль": Помигалов на рівному місці зароби пенальті і найдосвідченіший з костопольців Паршиков його холоднокровно реалізував - 2:1. "Амалтеївці" гостро розігрували більшість і удар Муковозова парирував просто непробивний Чемерис, а Калюжний справа з меж штрафного запустив кулю вище. Згодом Муковозов у штрафному підправив дальній удар - 2:2. Коли вже здавалося, що ми побачимо серію пенальті Касперович не зумів зафіксувати м'яч після дальнього удару і Степанюк продовжив святкувати свій день народження вдало зігравши на добиванні - 3:2. Це була остання крапка у грі і часу херсонцям знову зрівняти рахунок не вистачило. Відверто кажучи, дуже сумно прощатися з "Амалтеєю", адже обидві команди були гідні пройти далі.

11:00 1/2 фіналу Свиспан-Костопіль (Костопіль, Рівненська обл.) - VIVA CUP (Харків) 1:4 (0:2)

Голи: Якимчук, 29 - Абакшин, 1, Сколотій, 5, Сорін, 18, Моспан, 25

Попередження: Рибак, 17 (Viva Cup)

Перед матчем більшість експертів віддавала перевагу харківській команді. Підопічні Романа Перадзе одразу обрушили лавину атак на ворота досвідченого Чемериса і вже другий момент втілили у гол: пройшла атака на дуже високій швидкості, яку точно з середньої відстані завершив Абакшин і навіть рука Паршикова не стала на заваді тому, щоб м'яч затріпотів у сітці - 0:1. У костополян проглядалися великі проблеми з переходом в атаку і попереду виділявся тільки вчорашній іменинник Степанюк. Харків'яни за рахунок швидкості постійно мали перевагу практично на кожному клаптику майданчику: "свиспанівцям" на турнірі ще не доводилося грати проти колективів з такою командною швидкістю. Другий гол назрівав і став він наслідком помилки Чемериса, який пропустив під собою дальній удар Сколотія в ближній кут - 0:2. Вже на 9-й хвилині першого тайму, зважаючи на безперспективність подальшого протистояння у рівних складах, на своєму м'ячі Улянчук почав виходити виходити у "Свиспан-Костополя" 5-м польовим. Єдиний удар господарів в площину воріт стався лише за дві секунди до кінця тайму, коли Паршиков пробив з ауту з розрахунку на рикошет.

Другий тайм костопольці вирішили почати без ризику у рівних складах, але це їх не вберегло від пропущеного голу. Сорін на фланзі красиво обіграв Улянчука і пробив між ніг Вєтрову - 0:3. Срібні призери АФЛУ знову почали випускати 5-го польового. Вони подовгу розігрували свої комбінації, але удари можна полічити на пальцях однієї руки, хіба що Дацюк не переграв воротаря у ближньому бою. Харків'яни ж провели чергову зразкову атаку із завершенням Моспана - 0:4. Під кінець матчу матчу господарі почали випускати тих гравці, які мало грали на турнірі і, як це не дивно, це принесло результат у вигляді голу Якимчука. "Зелені" після цього від гріха подалі випустили п'ятого польового, щоб в останні хвилини позбавити суперника м'яча. "Свиспан-Костополю" не вдалося повторити минулорічне досягнення, але без медалей команда не залишилася.





На правах реклами