Ми у Facebook
03.04.2018, 17:16

Коли військові пенсіонери нарешті почнуть отримувати підвищені виплати (+ІНФОГРАФІКА)

Пенсіонери силових відомств отримають підвищені пенсії у квітні, але з врахуванням збільшених сум за січень-березень 2018 року. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій РЕВА під час засідання уряду 21 березня.
"До кінця березня уповноважені органи силових міністерств і відомств повинні завершити передачу довідок про розміри грошового забезпечення. Після отримання всіх довідок у квітні місяці цього року Пенсійним фондом буде забезпечено виплату підвищених пенсій всім військовим пенсіонерам. При цьому ті, хто отримають підвищення у квітні, одночасно отримають підвищені суми із січня по березень включно", – сказав він.

Чому не зросла моя пенсія?

Рева підкреслив, що перерахунок пенсій військовим пенсіонерам здійснюватиметься з урахуванням трьох складових: оклад за посадою, військове або спеціальне звання, надбавка за вислугу років. Водночас міністр звернув увагу на те, що підвищення пенсій військовослужбовцям відбуватиметься трьома етапами. На першому етапі, тобто з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців та інших силовиків підвищуються в середньому на 1500 гривень; із 1 січня 2019 року – на 750 гривень, і з 1 січня 2020 року – ще в середньому на 750 гривень. Поки що невирішеним залишається питання щодо надбавок за службу у зоні АТО.

Як на Рівненщині отримати пенсію за довіреністю


Кореспонденту “ОГО” в Управлінні Пенсійного фонду в Рівненській області розповіли, що у зв’язку з перерахунком пенсій військовим фахівці управління працюють понаднормово – практично без вихідних. Для кожного пенсіонера перерахунок індивідуальний, зараз провели понад три тисячі перерахунків. Перерахували понад 12 мільйонів гривень.








Також, як стало відомо, військові пенсіонери уже отримали надбавку до пенсії за січень, лютий і березень - в середньому по 1500 грн в місяць.

Більше інформації - в газеті "ОГО". Свіжий номер рівненського інформаційно-рекламного тижневика "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами