Ми у Facebook
06.04.2018, 13:16

Як помити жалюзі на вікнах

Наближаються Великодні свята. З першим весняним теплом господині починають наводити лад і чистоту в оселях. Ось декілька корисних порад, як почистити й помити жалюзі на вікнах.
Миємо, не знімаючи. Перед тим, як помити жалюзі, не знімаючи з вікон, спочатку потрібно обережно їх пропилососити. Краще робити це при мінімальній потужності пилососа. Якщо жалюзі не дуже забруднені, достатньо їх протерти ганчіркою з мильним розчином. Починати мити горизонтальні жалюзі краще згори, щоб брудні патьоки не потрапили на вже очищені смужки.

Як змінювалася ціна на хліб за роки Незалежності?

Чистимо горизонтальні жалюзі. Пластикові горизонтальні жалюзі можна помити. Для цього їх потрібно опустити в наповнену теплою воду ванну, корито або іншу ємність і залишити на декілька хвилин. Пам'ятайте: тривале перебування металевих жалюзі у воді неприпустимо, бо метал дуже швидко іржавіє. Пластикові вироби можна потримати довше. У воду бажано додати трохи рідкого мила.

ТОП-5 сніданків для прекрасного вигляду і здорового самопочуття


Якщо жалюзі висіли в кухні без витяжки й на них утворився стійкий жирний наліт, то замість рідкого мила додайте у воду мийний засіб для посуду. Затим, трішки піднімаючи, витирайте і змивайте бруд з кожної смужки. Закінчивши один бік, переверніть на інший. Після миття протріть жалюзі сухою ганчіркою.

Перемо жалюзі з тканини. За вертикальними тканинними жалюзі доводиться доглядати набагато частіше, ніж за металевими та пластиковими. Щоб випрати в домашніх умовах такі жалюзі, спочатку очищаємо поверхню кожного полотнища пилососом, а потім знімаємо всі смужки, не забуваючи від'єднати ланцюги і вантаж, і скручуємо в великий рулон. Потім кладемо його в ємність з теплим мильним розчином. Через 10-20 хвилин починаємо обережно полоскати жалюзі, намагаючись їх не розтягнути і не перегинати. Для просушування можна відразу ж повісити на місце, вимивши попередньо вікно та підвіконня.

Додаткові корисні поради. Можна, не знімаючи, почистити жалюзі за допомогою засобу для миття вікон. Для цього їм потрібно закрити, обприскати засобом і протерти кожен елемент чистою ганчіркою без ворсу.
Дуже зручно мити жалюзі, надягнувши на руку бавовняну рукавичку поверху гумової. Вам потрібно буде тільки змочувати почергово руку в мильному розчині та чистій воді і проводити нею по смужках.
Екстрену чистку можна робити вологими серветками. При цьому не буде брудних розводів і металеві жалюзі не заіржавіють.

Більше інформації - в газеті "ОГО". Свіжий номер рівненського інформаційно-рекламного тижневика "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ