Ми у Facebook
14.04.2018, 10:10

Чи потрібно нести на могили штучні квіти?

Наступну неділю після Великодня називають провідною. У народі цей день називають Великоднем для померлих, адже поминають своїх близьких та родичів, які відійшли у вічність. У цей день прийнято відвідувати могили.
У цей день (або напередодні) могили прийнято прибирати та прикрашати вінками та квітами. Останні кілька років найпопулярнішими є штучні квіти, виготовлені з пластику. Однак, такі прикраси шкідливі і для природи, і для людей:

Провідна неділя: як правильно поминати померлих [ТЕКСТИ МОЛИТОВ]

- Проблемною в Україні є утилізація штучних квітів та вінків. Необхідно, щоб на кладовищі стояв спеціальний контейнер для роздільного збору штучних вінків та квітів, які з часом зіпсувалися. Якби в Україні існував чіткий механізм їх переробки і утилізації, то ця проблема не була б настільки гострою. Взагалі я переконана, що повинна існувати заборона на ввезення подібного товару в Україну, доки не буде ефективного механізму утилізації згідно з усіма нормами. А в наших реаліях ці штучні квіти та вінки або спалять, або відвезуть на сміттєвий полігон. В обидвох випадках — це буде шкідливим для людей та довкілля. Адже під час спалювання виділяється велика кількість хімічних речовин, у тому числі й діоксини, які є канцерогенами і можуть стати причиною різноманітних хвороб. Якщо ж штучні квіти потрапляють на сміттєзвалища, то розкладатимуться протягом тривалого часу. І хімічні речовини потраплятимуть у підземні води. Людям варто розуміти, що є інші варіанти, як замінити пластмасові квіти. Це і паперові квіти, і живі квіти й сухоцвіти, - говорить Поліна ПОЛЮХОВИЧ, засновник організації “Країна зелених змін”.

Які квіти краще нести на кладовище? [+ПОРАДИ]

До речі, міська рада Жашкова Черкаської області своїм рішенням заборонила розміщувати на могилах штучні вінки та квіти, які шкідливі для довкілля.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ