Ми у Facebook
17.04.2018, 13:16

США і Британія оприлюднили спільну заяву про кібератаки РФ

Текст заяви розміщений на сайті Національного центру кібербезпеки Великої Британії.
Урядовці зі США і Британії стверджують, що мета кібератак - державні та приватні організації, які є постачальниками "критично важливих інфраструктур" та інтернет-послуг, які підтримують ці сектори.

Зазначається, що російські хакери, за підтримки Кремля, інфікуваликомп'ютерні маршрутизатори для вилучення інтелектуальної власності і, можливо, підготовки до майбутніх кібератак.

В Україні затримали хакера, якого шукали правоохоронці 30 країн світу (+ФОТО, ВІДЕО)

"Діяльність уряду Росії продовжує загрожувати нашій кібербезпеці. Ми засуджуємо цю активність.

В Україні затримали хакера, якого шукали правоохоронці 30 країн світу (+ФОТО, ВІДЕО)

Закликаємо всі відповідальні країни використовувати свої ресурси, у тому числі дипломатичні, правоохоронні, технічні та інші засоби, для подолання російської кіберзагрози", - заявила заступник секретаря з питань кібербезпеки та зв'язку Великої Британії Жанетт Манфра.

"Завдяки програмам обміну інформацією ми створюємо можливості для колективної оборони, щоб мінімізувати загрози мережевим пристроям США та Великої Британії", - додала вона.

Служба безпеки України заблокувала розповсюдження комп’ютерного вірусу

"Кібербезпека є спільною відповідальністю, і ми розуміємо, що виявлення загрози в мережі однієї організації може запобігти нападу в іншій", - підкреслила Манфра.

"Поки цей вид кібертак триватиме, ФБР буде проводити розслідування і виявляти злочинців, у даному випадку - це уряд Росії", - наголосив представник ФБР Говард Маршалл.

"Росія - наш найсильніший ворог у кіберпросторі, тому боротьба з нею є головним пріоритетом для Національного центру кібербезпеки та наших союзників у США", - зазначив генеральний директор Національного центру кібербезпеки Сіаран Мартін.

У заяві підкреслюється - організації повинні діяти відповідно до рекомендованих "стратегій пом'якшення наслідків".

Урядовці звернулися до постраждалих від подібних атак повідомляти про будь-які віруси для того, щоб краще розуміти вплив кампанії.

Про це повідомляє Українська правда.





На правах реклами