Ми у Facebook
24.04.2018, 14:04

Вселенський Патріарх Варфоломій розпочав процес створення Української помісної православної церкви

Фото зі сторінки Петра Порошенка у ФБ.

Про це повідомляє Президент України Петро Порошенко.
За словами Петра Порошенка, Вселенський Патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві. Відповідне рішення ухвалив Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату, який напередодні прийняв до розгляду звернення від Президента до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православній Церкві в Україні, Постанову Верховної Ради на його підтримку, а також відповідні звернення ієрархів українських православних церков.

Нагадаємо, що 19 квітня нардепи проголосували за постанову щодо звернення президента до вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні.

Рада проголосувала за автокефалію української церкви


Перед цим, 17 квітня, Петро Порошенко повідомив лідерам парламентських фракцій, що звернеться до вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви.

Наступного дня у Верховній Раді запропонувлося підтримати звернення Президента до вселенського патріарха Варфоломія про надання автокефалії Православної церкви в Україні.

Проект щодо цього зареєстрували спікер Андрій Парубій, його заступники Ірина Геращенко та Оксана Сироїд, Юлія Тимошенко ("Батьківщина"), Артур Герасимов та Ірина Луценко (БПП), Максим Бурбак і Андрій Тетерук ("народний фронт"), Олег Ляшко ("Радикальна партія") й Олег Березюк ("Самопоміч"), а також Степан Івахів (група "Воля народу").





На правах реклами