Ми у Facebook
12.05.2018, 13:01

Захисники України взялися власними силами створити собі квартири

У селі Симонові, що в Гощанському районі, є двоповерхова закинута будівля, якою ніхто не користується. Там раніше була школа та колгоспна бібліотека. Після того, як колгосп розпався, будівля знаходиться у власності сільської громади. Будівля у хорошому стані, адже там свого часу зробили ремонт.
Після того, як до села повернулися місцеві мешканці, які несли службу в зоні АТО, у цій будівлі вирішили облаштувати їм квартири. Адже для декому з них житло вкрай потрібне.

На Рівненщині житло атовцям хочуть надати в будівлі колишньої бібліотеки

Нещодавно це питання обговорювали на постійній комісії Рівненської обласної ради з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей.

- Ми вирішили зробити в селі добру справу. У нас є будинок 335 квадратних метрів. А 5 учасників АТО фактично не мають, де жити. Ми створили усю необхідну для облаштування житла документацію. Наші односельці готові й власними силами створити собі житло. Але нещодавно вони до мене прийшли і кажуть, що будуть відмовлятися від квартир в цій будівлі. Виявляється, хоч і будинок у хорошому стані, але одна стіна дуже пошкоджена. Це й підтвердили фахівці. І ця стіна – несуча. Вона може обвалитися. Для того, щоб усунути це пошкодження потрібні гроші. Якби ви виділили хоча б 300 тисяч гривень, хлопці могли б робити ремонт далі. Потрібно укріпити цю стіну та фундамент. Кожен готовий працювати сам, щоб могти оселитися, - звернулася до депутатів сільський голова Симонова Ніна ТКАЧУК.

Голова розповідає, що загалом для повної реконструкції будівлі під житла потрібно більше 5 мільйонів гривень. Проте захисники України прагнуть відремонтувати хоча б частину, аби мати власне житло. І тому необхідна згадана сума грошей.

Присутні на засіданні депутати підтримали це прохання і рекомендували на сесії ухвалити рішення про надання необхідної субвенції.





На правах реклами