Ми у Facebook
31.05.2018, 09:16

Все-таки МЖК бути!

Понад два роки тривала тяганина навколо будівництва багатоповерхівки на вулиці Гайдамацькій, 13-Б, замовником якого є Товариство з обмеженою відповідальністю «Рівненський молодіжний жилий комплекс».
Понад сто власників нових квартир не могли вселитися у власне житло через відсутність повного пакета дозвільних документів. Проте нарешті Житомирський апеляційний суд поставив крапку в цій справі — на користь МЖК.

Нагадаємо, що скандал навколо цього будівництва розпочався у 2016 році, коли обласне управління ДАБІ спершу видало, а через рік скасувало декларацію про готовність до експлуатації об'єкта — будинку на Гайдамацькій. Установа аргументувала рішення тим, що при зведенні будівлі було порушено будівельні норми, а саме забудовник звів на кілька поверхів вище, ніж було заплановано спершу.

В результаті понад сотня рівнян, які встигли придбати житло в цій багатоповерхівці, опинилися заручниками ситуації, що склалася. Кілька місяців вони не могли вселитися у свої квартири. Причому декотрі з них були відремонтовані й готові до вселення. Не здана в експлуатацію новобудова — для Рівного не новина, а, на жаль, буденна справа. І досвід показує, що лише цілеспрямованість та згуртованість власників придбаних квартир може зрушити справу з місця.

Тож треба віддати належне рівнянам, які придбали квартири в новобудові на вулиці Гайдамацька, 13-Б, — вони не пали духом. Взявши до рук плакати, вони пішли до голови Рівненської ОДА та безпосередньо в ДАБІ, вимагаючи свого права на житло ти проживання в ньому. Саме їхня цілеспрямованість і згуртованість допомогла поставити крапку в цій справі.

Спершу Рівненський окружний адміністративний суд у грудні 2017 року прийняв рішення «Зобов'язати Управління державної архітектурно-будівельної інспекції області зареєструвати декларацію про готовність до експлуатації об'єкта, який належить до І-ІІІ категорії складності «Будівництво багатоповерхового житлового будинку (будівельний №8), ІІ черга м. Рівне в районі вулиць Гагаріна та М. Струтинської, місцезнаходження об’єкта: Рівненська область, м. Рівне, вул. М. Струтинської, буд. 13-Б». А 21 травня Житомирський апеляційний суд постановив залишити це рішення без змін.

Отже, тепер будинок на 11 поверхів та 2 під'їзди, де вже викуплено понад 100 квартир, нарешті буде здано в експлуатацію. Туди підведуть світло, газ і воду. Насправді він вже давно готовий і є однією з кращих новобудов міста. Адже будівельні роботи виконувалися під керівництвом виконроба Володимира Полюховича, відомого як принципова і віддана своїй справі людина. Незважаючи на наполегливі поради з боку забудовника, він дотримувався всіх архітектурно-будівельних норм житлової забудови: відмовився від використання силікатної цегли, використовував бетон найвищої якості тощо. Тож мешканці будинку можуть бути впевнені в тому, що вселяються в якісно і надійно побудовану багатоповерхівку, яка чудово впишеться в архітектуру молодого і перспективного мікрорайону.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ