Ми у Facebook
04.06.2018, 09:32

Історія порятунку одного людського життя…

Оксана Поліщук мешкає в селі Тучин Гощанського району. Боротьба за життя дівчини розпочалася ще з юного віку. Тоді проста застуда переросла у хворобу. Коли дівчині було 13, в неї діагностували хворобу нирок, а з 17 років Оксана проходить курс гемодіалізу, який підтримує їй життя.
Оскільки обидві нирки в Оксани відмовили, їй запропонували пересадку органа. Нирку їй пересадили від матері, проте через 3,5 року організм відторгнув донорський орган і курс гемодіалізу продовжився.

Через постійні курси гемодіалізу в Оксани почалися проблеми з суглобами. І з часом дівчина почула страшний діагноз – асептичний некроз обох кульшових суглобів. У родини дівчини не було часу на роздуми та зволікання, адже кожен день наближав Оксану до того моменту, коли вона не змогла б ходити взагалі.
Спочатку Оксані пообіцяли зробити операцію із заміни правого тазобедреного суглоба у Києві. Проте вартість такої операції для родини була непідйомною. Прийняли рішення збирати благодійні кошти, адже вірили, що світ не без добрих людей.

Спочатку перші оголошення у ЗМІ, зйомки роликів про Оксану були безрезультатними. А потім колишня завідувач дитячого садочка в Тучині розповіла Іванові Івановичу історію цієї дівчини, яка дуже хоче повноцінно жити. І він «загорівся» ідеєю врятувати Оксані життя. Перші ж пости в соціальних мережах від тодішнього заступника начальника Київської міської митниці ДФС, а нині в.о. начальника Рівненської митниці ДФС Івана Іванова – і перші 13 тисяч гривень було зібрано за один тиждень.



– Насправді участь Івана Івановича в цій усій історії є дуже важливою. Адже завдяки його зусиллям, завдяки членам Аграрної партії почався активний процес збору коштів для операції. Крім того, що він сам безпосередньо допоміг мені коштами, з його ініціативи провели благодійний концерт, під час якого збирали кошти, а завдяки його виступам у ЗМІ все більше людей дізнавалися про мою біду і допомагали, – говорить Оксана.

Сам же Іван Іванов каже, що, побачивши таку молоду, красиву, позитивну, з неймовірною жагою до життя дівчину, просто не міг байдуже поставитися до цієї історії.

– Насправді я допомагаю дуже багатьом людям, але рідко про це кажу. Адже переконаний, що будь-яка допомога повинна йти від душі і піар-акції тут не треба влаштовувати, а треба допомагати реальними справами. Уявіть, якби чимало людей скинули по кілька гривень, скільки невинних життів можна було б врятувати, – пояснює Іван Іванов.



Здавалося б, більше проблем не буде – кошти на лікування Оксани було зібрано, але в Києві, де планували робити операцію, оголосили нову суму, необхідну для операції, і в рідних дівчини ледь не опустилися руки. Проте для тих, хто стукає, знаходяться інші двері. Так сталося і в житті Оксани. Після погіршення її стану, на свій страх та ризик, за повноцінне життя Оксани почали боротися у Рівному, в Міжнародному центрі ортопедії та травматології.

Останнім часом обласний центр ортопедії, травматології та вертебрології КЗ «Рівненська обласна клінічна лікарня» РОР зазнав неабиякого розвитку та поступу в опануванні сучасних лікувальних методик. Наразі тут пацієнтам надають таку медичну допомогу, за якою раніше вони змушені були їхати тільки за кордон або ж до провідних столичних клінік. Зросла й кількість оперативних втручань у Центрі. До того ж, фахівці Центру є піонерами в запровадженні багатьох новітніх методик як в області, так і в Україні. Відтак обласний центр ортопедії, травматології та вертебрології КЗ «Рівненська обласна клінічна лікарня» на чолі з завідувачем – лікарем вищої категорії, кандидатом медичних наук, заслуженим лікарем України Валентином Піонтковським зважилися на таке складне оперативне втручання.

Операцію Оксані робили професіонали своєї справи, першокласні фахівці – завідувач Валентин Костянтинович Піонтковський, людина з колосальним 16-річним досвідом операцій та лікар першої категорії з 11-річним стажем Микола Новак. Нині завдяки цим двом людям Оксана повноцінно ходить, радіє життю. Дві операції, перша з яких проведена у червні минулого року, а друга у квітні цього року, підтвердили те, що спільними зусиллями можна врятувати життя і часто для цього не треба їхати в столицю чи за кордон. Адже висококласні фахівці працюють і в нас, на Рівненщині.





Ми маємо по праву пишатися тим, що в медичній галузі працюють такі професіонали. Валентин Піонтковський та Микола Новак – лікарі, які не тільки роблять медичну допомогу сучасною, якісною та доступною для мешканців краю, а й піднімають авторитет нашої області в країні та світі.






На правах реклами