Ми у Facebook
18.06.2018, 08:07

В Україні готуються вирішити проблему "євроблях"

У Верховній Раді зареєстрували два законопроекти, які мають розв'язати проблему авто з єврономерами.
Про це ЕП повідомили у прес-службі голови Комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної.

Порошенко підписав закон про спрощене ввезення іномарок

Законопроекти № 8487 і № 8488 зареєстровані у Верховній Раді вчора, 15 червня. Тексти проектів поки не опублікували на сайті парламенту.

"Зменшення розміру акцизного податку з авто, скасування заборони на митне оформлення машин, що не відповідають екологічному стандарту "євро-5", а також посилення контролю за переміщенням і використанням транспортних засобів, зареєстрованих в інших державах, – зміни до Податкового та Митного кодексів, розроблені членами Комітету", - йдеться у повідомленні.

Закон про ЖКГ: що зміниться для власників житла після 10 червня

У змінах закладається, що в основі розрахунку акцизного податку на авто – базові ставки для одиниці авто: з бензиновим двигуном – 50 євро, з дизельним двигуном – 75 євро, із застосуванням до них коефіцієнтів.

"Відтак розмір акцизного податку дорівнюватиме базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна та коефіцієнт віку. При цьому коефіцієнт двигуна вираховуватиметься шляхом ділення об'єму двигуна на 1000, а коефіцієнт віку – це кількість повних календарних років з року, наступного за роком виробництва авто, до року визначення ставки податку", - повідомили у прес-службі.

Про це повідомляє Економічна правда, epravda.com.ua.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ