Ми у Facebook
28.06.2018, 19:00

Завідувачку садочка судитимуть

Фото з Інтернету

Вона заволоділа бюджетними коштами.
Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно завідувачки одного із державних дошкільних навчальних закладів м. Рівне за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем) КК України.

На підставі зібраних слідчим поліції та прокурором доказів у кримінальному провадженні встановлено, що жінка-посадовець шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей в офіційні документи, зловживаючи службовим становищем, заволоділа грошовими коштами у сумі понад 90 тис грн, виділеними на утримання дитячого садочка.

Фактично вищевказаною сумою грошей обвинувачена розпорядилась упродовж 2016-2017 років шляхом нарахування та виплати собі в якості премії, за відсутності рішення органу вищого рівня та усупереч вимогам нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України.

Обвинувальний акт по суті розглядатиме Рівненський міський суд.
За вчинення вказаних кримінальних правопорушень санкції інкримінованих статей КК України передбачають відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.


Прес-служба прокуратури Рівненської області





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ