Ми у Facebook
12.07.2018, 16:02

Територіальним громадам збільшили надходження

Фото з Інтернету

За підсумками першого півріччя 2018 року до місцевих бюджетів Рівненщини спрямовано 1 мільярд 971 мільйон гривень податкових платежів.
Обсяги податкових надходжень зросли до відповідного періоду минулого року на 24 відсотки, а це означає, що територіальні громади отримали на 382 мільйони гривень більше, ніж торік.

Забезпечено виконання усіх бюджетоформуючих податків та зборів, які наповнюють місцеві скарбниці краю. Зокрема, з доходів працюючих жителів Рівненщини надійшло 1,4 мільярдів гривень податку на доходи фізичних осіб.

Наступною складовою наповнення бюджетів територіальних громад став податок на майно, платежі від якого склали майже 199 мільйонів гривень. Передусім це плата за землю, яка досягла 168 мільйонів гривень, податок на нерухоме майно у сумі 29 мільйонів гривень і транспортний податок - 2 мільйони гривень.

Платники єдиного податку, до яких входять 4 групи підприємців, юридичні особи і сільгоспвиробники, додали до місцевих бюджетів 250 мільйонів гривень.

Четвертий елемент забезпечення фінансової стабільності місцевих громад - акцизний податок з роздрібного продажу досяг цифри у 61 мільйон гривень.

«Найважливішим внеском мешканців та бізнес-спільноти Рівненщини у добробут України є добровільна сплата податків у повному обсязі. Відкритість і прозорість у діяльності служби та створення комфортних умов для платників податків шляхом надання якісних послуг позитивно впливають на системність бюджетної політики», - констатував начальник Головного управління ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев.

За матеріалами - ГУ ДФС у Рівненській області





На правах реклами