Ми у Facebook
24.07.2018, 15:09

У Рівному відкрили центр з надання послуг європейського зразка

Сучасний центр європейського зразка з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану «Open Space» урочисто відкрили у Рівному у вівторок, 24 липня. Він працюватиме на базі Рівненського міського відділу ДРАЦС.
Участь в офіційній церемонії відкриття взяли заступник Міністра юстиції Іванна Смачило, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Ігор Тимошенко, начальник Головного територіального управління юстиції у місті Києві Станіслав Куценко.



В офісі «OpenSpace» надаватимуть 12 найбільш популярних послуг відділу реєстрації актів цивільного стану. Це, зокрема, реєстрація народження дитини, подача документів для одруження, зміна імені, повторна видача документів та інші.

– Послуги у сфері ДРАЦС стали ще більш доступними для жителів Рівного. Адже у новому центрі можна без черг, швидко та зручно отримати 12 послуг. А саме - свідоцтво про народження малюка, зміна імені, шлюб чи його розірвання, повторні свідоцтва та витяги з Державного реєстру актів цивільного стану, – зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Микола Станіщук.

Роботу нової системи під час відкриття особисто перевірила заступник Міністра юстиції Іванна Смачило.

– Завдання Мін’юсту – забезпечити громадян новою якістю сервісів у сфері юстиції. Сьогодні ми це робимо у напрямку реєстрації актів цивільного стану. Для команди Мін’юсту важливо, щоб люди максимально швидко, просто і зручно отримувати необхідні їм послуги, щоб якісний державний сервіс ставав ближчим для людей, – наголосила Іванна Смачило.

Зручні та доступні центри з наданням людям послуг ДРАЦС Міністерство юстиції планує відкрити в усіх регіонах України.

Також нагадаємо, що отримати послуги ДРАЦС можна без відвідування відділів в режимі онлайн. Для цього достатньо зайти на «Онлайн будинок юстиції» за адресою https://online.minjust.gov.ua і замовити потрібну послугу.

За матеріалами прес-служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області.





На правах реклами