Ми у Facebook
25.07.2018, 19:07

Що робити з огірками (+Рецепти)

Фото з Інтернету

Цьогоріч літо багате на огірки. Тому, якщо у вас вже закінчуються ідеї, а у вашого записника рецепти, пропонуємо підбірку смачних страв з огірками.
Рецепт 1.- Мариновані огірки

Інгредієнти -
огірки 1.5 кг
вода 1.3 л
цукор 3 ст.ложки
сіль 3 ч.ложки
лавровий лист 4 шт.
перець чорний горошок 4 шт.
цибуля ріпчаста 50 г.
кріп 15 г.
оцет столовий 150 мл

Розраховано на 5 порцій.

Мариновані огірки взимку стануть чудовою знахідкою до повсякденного та святкового столу.

ПРИГОТУВАННЯ:
Огірки вимити, обрізати кінчики. Цибулю почистити та порізати тонкими кільцями.
На дно чистих банок викласти цибулю, лавровий лист, перець горошком, стебла кропу.
Трилітрові банки щільно напакувати огірками.
У банячку сполучити воду, сіль, цукор. Довести до кипіння та проварити 2 хвилини. Наприкінці додати оцет. Киплячим маринадом залити огірки. Стерилізувати 1 л банки 5 хвилин після закипання, 1,5 л банки — 7 хвилин, 3л — 10 хвилин.

Рецепт 2. - Консервуємо зі смородиною.

Прокип'ятіть трилітрову банку, помістіть туди за сорок грамів цибулі і кропу, корінець хрону, розрізану на кілька частин, кілька горошин чорного перцю, чотири зубчики часнику, півкіло червоної смородини і два лаврові листки.

На зелень складіть огірки, промиті під струменем води, залийте розсолом, попередньо довівши його до температури кипіння.

Розсіл готувати так: насипте кухонну сіль з розрахунку шістдесят грамів на один літр води.

Рецепт 3. - Консервуємо з лимоном

У прокип'ячену банку місткістю 3 літри укладіть по тридцять грамів цибулі, кропу, корінець хрону, порізаний дрібно, десять горошин чорного перцю, три зубчики часнику, два лаврових листа.

Зверху покладіть огірки, попередньо промивши їх. Залийте щільно укладені огірки і зелень розсолом, доведеним до кипіння.

Щоб приготувати розсіл, візьміть на один літр води двадцять грамів цукру, шістдесят грамів солі і сік половини лимона.

Рецепт 4. Консервуємо з томатним соком

Укладіть на дно трилітрової банки листя хрону, кріп, 100 грамів солі, п'ятдесят грамів солодкого перцю, чотири зубчики часнику, три лаврових листа і невеликий гострий перчик.

Візьміть на три кілограми огірків два літри томатного соку, доведіть його до кипіння і залийте їм всі інгредієнти в банку.

Банки закрийте прокип'яченими кришками. Краще на кілька днів поставити банки догори дном, накривши теплою ковдрою.

Потім консервовані огірки приберіть на зберігання в прохолодне місце.

Рецепт 5. - Огірки консервовані в аличевому відварі

Спочатку приготуйте розсіл. Візьміть триста п'ятдесят грамів аличі середньої стиглості, залийте трьома склянками води і поставте на вогонь. Коли вода закипить, проваріть розсіл чотири хвилини. Після цього зніміть з вогню і дайте настоятися п'ять хвилин, отриманий відвар злийте в окремий посуд.

Додайте в отриманий настій сімдесят грамів кухонної солі і прокип'ятіть три хвилини.

Покладіть в банку огірки і залийте отриманим розсолом. Закупорені банки стерилізуйте і поставте догори дном у прохолодне місце.

Рецепт 6. - Хрусткі мариновані огірки з гірчицею

Інгредієнти на 3 літрові баночки:

Огірки свіжі – 1,5-2 кг;

Парасольки кропу, листя смородини, зелень за смаком;

Сіль – 2 ст. ложки;

Цукор – 4 ст. ложки;

Гірчиця в порошку або в зернах – 1 чайна ложка;

Часник – 2 головки;

Приправа суміш перців горошком;

Лимонна кислота – 1 чайна ложка

Огірки помити, банки і кришки простерилізувати окропом. Банки можна в мікрохвильовці. Поставити на газ каструлю з окропом трохи більше 2 літрів. Кількість води залежить від щільності наповнення банок з огірками.



За матеріалами - cookorama.net,poradumo.pp.ua,vidpoviday.com.








На правах реклами