Ми у Facebook
26.07.2018, 14:43

На Рівненщині чоловік зарізав товариша, якого впустив переночувати

До поліції п’ятого лютого повідомив 60-річний чоловік зі Здолбунова, що його 52-річний брат ще п’ять днів тому пішов із дому і до цього часу не повернувся. Чоловік одразу запідозрив недобре, хоча брат і раніше міг не ночувати вдома, утім не так довго.
Оперативники Здолбунівського відділення поліції з’ясували, що шукати безвісти зниклого варто у 54-річного місцевого жителя. Навідавшись до його господарства, поліцейські у приміщенні літньої кухні виявили тіло розшукуваного без ознак життя.

На Рівненщині чоловік убив кохану, а тіло закопав за хлівом [+Фото]

Власник оселі зізнався правоохоронцям, що того дня до нього прийшов напідпитку 52-річний знайомий здолбунівчанин і попросився переночувати, що траплялося уже неодноразово. Господар погодився, а сам у цей час продовжив розпивати спиртні напої зі своєю знайомою. Коли жінка пішла, між чоловіками виникла сварка, яка переросла у штовханину. У ході сутички 54-річний чоловік побив гостя, вдарив кухонним ножем у ділянку шиї та залишив потерпілого без надання допомоги.

Відповідно до результатів судово-медичної експертизи смерть чоловіка настала внаслідок масивної крововтрати, зовнішньої та внутрішньої грудної кровотечі спричиненої проникаючим колото-різаним пораненням з ушкодженням підключеної артерії.

«Зловмисника одразу затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, — повідомив начальник слідчого відділу Здолбунівського відділення поліції Іван Яковчук. — Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства та взяли під варту. Зібравши достатньо доказів вини здолбунівчанина кримінальне провадження слідчі скерували до суду з обвинувальним актом».

На засіданні чоловік свою вину визнав частково та запевняв, що не мав наміру позбавляти того життя.

Обтяжуючою покарання обставиною є вчинення злочину в стані алкогольного сп'яніння, пом’якшуючих – не встановлено. Крім того, суд врахував, що підозрюваний і раніше притягався до кримінальної відповідальності за умисне заподіяння смерті іншій людині та за умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Тож за принципової позиції Здолбунівської місцевої прокуратури, суд визнав здолбунівчанина винним у вчиненні умисного вбивства та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ