Ми у Facebook
31.07.2018, 21:00

1 серпня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У середу, 1 серпня 2018 року, 65 років відзначає Микола ГОДУН – відомий рівненський художник-живописець, член Національної спілки художників України, автор персональних виставок у Рівному.

Приймає вітання з днем народження міський голова Рівного ХОМКО Володимир Євгенович.

Цього дня також народився директор ТОВ "Фундамент" ПЕХОТІН Петро Федорович.

Православна церква вшановує пам'ять преподобної Макрини, сестри святителя Василiя Великого.

Іменини (День ангела): Варлам, Григорій (Юрій), Дмитро, Євгенія, Єфросинія, Мокрина, Митрофан, Паїсій, Роман, Серафим, Степан, Тихін

1 серпня в історії:

105 років тому (1913) померла Леся Українка, письменниця, поетеса, громадський діяч. Похована у Києві на Байковому кладовищі.

104 роки тому (1914) почалася Перша світова війна.

95 років тому (1923) була прийнята постанова ВУЦВК і РНК УСРР про українізацію. Українізація 1920-1930-х — тимчасова політика ВКП(б), що мала загальну назву “коренізація” і здійснювалась з метою зміцнення радянської влади в Україні засобами поступок у вигляді запровадження української мови в школі, пресі та інших ділянках культурного життя.

94 роки тому народився Жорж Шарпак (1924–2010), французький фізик, лауреат Нобелівської премії з фізики. Гриша (Гешка) Харпак (так видатного науковця називали в дитинстві) народився в єврейській родині в місті Дубровиця на території Польщі (нині Рівненська область, Україна).

1-7 серпня – Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування. Його проводять щороку у 120 країнах під егідою Всесвітнього союзу на підтримку грудного вигодовування у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Прикмета дня:

На Мокрину зранку мокро - осінь буде сира. Якщо немає 1 серпня дощу, суха погода встановлюється на шість тижнів. Якщо пішов дощ, то шість тижнів з перервами буде то мокро, то спекотно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
31 липня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у серпні 2018
Церковний календар на серпень 2018
Святкові та вихідні дні 2018 року
Вітання з Днем ангела: вірші та смс
День народження: традиції, прикмети, марновірства

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram








На правах реклами