Ми у Facebook
01.08.2018, 11:05

Ім’я ув’язненого в Росії рівнянина - у списку на обмін

Микола Карпюк, фото pravda.com.ua.

Росія поки не відповіла на лист уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової про обмін 36 утримуваних в Україні росіян на українських політв’язнів.
Лист надіслали ще 27 липня. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова направила російській уповноваженій з прав людини Тетяні Москальковій лист з пропозицією обміняти 36 утримуваних в Україні росіян на українських політв’язнів.

Про це Громадському повідомила радниця омбудсмена Олена Мячина.

У межах обміну Україна прагне, аби Росія передала рівнянина Миколу Карпюка, а також Олега Сенцова, Романа Сущенка, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба, Євгена Панова, Валентина Виговського, Володимира Балуха, Олексія Сизоновича, Олексія Бессарабова, Дмитра Штиблікова, Володимира Дудку, Олександра Шумкова, Миколу Семену та інших.

У тексті листа офіс Уповноваженої просить Росію якомога швидше розглянути звернення.

Людмила Денісова не змогла зустрітися з ув'язненим рівнянином

Приводом до написання листа стало те, що за результатами переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську Росія запропонувала викласти суть ініціативи обміну письмово.

В Росії ув’язнили ще одного рівнянина


Про це повідомляє Громадське, hromadske.ua.

Нагадаємо, понад місяць тому, 15 червня, Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова не змогла зустрітися з політв'язнем Миколою Карпюком у російському Володимирі.

Також, як повідомляло ОГО, у Москві у відомому СІЗО "Лефортово" знаходиться ще один рівнянин Сергій Бугайчук.





На правах реклами