Ми у Facebook
04.08.2018, 18:27

«Доступні ліки»: оновлено перелік лікарських препаратів

Фото з Інтернету

Міністерство охорони здоров’я України затвердило новий реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню.
Відповідний наказ від 23 липня № 1367 оприлюднено та розміщено для користування на сайті Міністерства (www.moz.gov.ua) у розділі «Докумети/Накази МОЗ».

Оновлений перелік містить 261 препарат виробництва 49 фармацевтичних компаній, з них – 18 українських і 28 іноземних.

Попередній реєстр «Доступних ліків», що був затверджений наказом МОЗ України від 22.01.2018 року № 111 (у редакції наказу МОЗ України від 05.02.2018 № 177), містив 239 препаратів, вартість 47 лікарських засобів повністю відшкодовувалася за рахунок бюджету.

Зазначимо, що у 2018 році було впроваджено додатковий механізм формування цін на препарати, внесених до програми «Доступні ліки». Зокрема, після завершення прийому заяв на участь у програмі, фармацевтичні компанії, вартість препаратів яких не перевищила 5% від найменшої цінової пропозиції за добову дозу, протягом п’яти робочих днів можуть знизити ціни та поповнити перелік безкоштовних препаратів.

Тому наявний перелік з 35 безкоштовних препаратів із нового реєстру можуть поповнити ще 30-ма за умови, що протягом п’яти днів виробники таких препаратів переглянуть свої цінові пропозиції.

Нагадаємо, що програма реімбурсації стартувала в Україні 1 квітня 2017 року й поширюється на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та цукровий діабет ІІ типу.

За матеріалами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ