Ми у Facebook
07.08.2018, 10:30

Нова школа у Цепцевичах: будівництво може розпочатися вже цього року

Голова обласної ради Олександр Данильчук під час робочої поїздки Сарненським районом відвідав село Цепцевичі. Зустрівся з педагогічним колективом місцевої ЗОШ та батьками школярів. Головне питання, яке цікавило обидві сторони, - коли розпочнеться будівництво нового приміщення школи.
Цепцевичі – одне із сіл Сарненського району з високою народжуваністю. Третина з понад 3 тис. жителів – це діти шкільного віку. До єдиного в селі загальноосвітнього закладу цього року піде 717 учнів, 94 з яких – першокласники. У той же час школа розрахована на 240 школярів. Через нестачу класних кімнат, навчальний простір облаштовують навіть у коридорі. Спортзал у Цепцевицькій школі визнали аварійним 15 років тому. Відтоді діти займаються фізкультурою лише на подвір'ї.



Будівництво нового приміщення Цепцевицької ЗОШ - питання не нове. Минулого року був проведений тендер. Однак будівництво досі не розпочали через порушення, які виявили.

За словами директора закладу, депутата обласної ради Людмили Мариніної, батьки учнів налаштовані рішуче, готові не пустити дітей 1 вересня до школи, якщо ситуація з будівництвом нової найближчим часом не зрушить з місця.

Голова обласної ради Олександр Данильчук спробував заспокоїти місцеву громаду, пояснивши, що проектно-кошторисна документація проходить коригування. За кілька тижнів зміни мають затвердити, тож можна буде оголошувати новий тендер. А це означає, що початковий етап будівництва може розпочатися вже цього року.

«Кошти на цей об’єкт уже виділені. Це 10 млн.грн. з державного бюджету. Іще мільйон ми передбачили в обласному», - розповів Олександр Данильчук.

За матеріалами - Рівненська обласна рада.





На правах реклами