Ми у Facebook
17.08.2018, 14:30

Український хакер написав програму, яка обкрадала власників біткоїнів

Фото npu.gov.ua

Своє творіння він розповсюджував серед подібних собі.
Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України задокументували протиправну діяльність 23-річного чоловіка, який розробив та поширював шкідливе програмне забезпечення. Розроблена ним програма дозволяла її власнику отримувати несанкціонований доступ до захищених системами логічного захисту Інтернет-ресурсів. Відтак, її користувач отримував доступи до ігрових та криптобіржових акаунтів, після чого спустошував рахунки учасників криптовалютних бірж.

На Рівненщині упіймали 20-річного хакера


Фото npu.gov.ua.
Фото npu.gov.ua.


У місті Кропивницький, за місцем проживання хакера, поліцейські провели санкціонований обшук. У ході обшуку вилучили комп’ютерну техніку, мобільний телефон та флеш-накопичувачі. Усю техніку направлено на експертизу.

Хакери з території Росії атакували важливе українське підприємство

За даним фактом триває досудове розслідування за ч.2 ст.361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж) КК України. Після отримання результатів експертиз встановлять кількість потерпілих від дій зловмисника, а також вирішать питання щодо оголошення правопорушнику підозри. Йому загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото npu.gov.ua
Фото npu.gov.ua


Департамент кіберполіції Національної поліції України.

За повідомленням офіційного сайту Національної поліції, npu.gov.ua.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ