Ми у Facebook
20.08.2018, 15:54

Народний музей, картини Косміаді, клас Кобзарства – нова мистецька школа Рівненщини

На Рівненщині відбулося гучне святкування 500-річчя села Олександрія.
У рамках програми, усі бажаючі могли відвідати музей «Ремесла Волині», виставку картин «Мелодія душі» Георгія Косміаді, які презентували у мистецькій школі новоствореної громади.

Експозицію відомого митця відкривала дочка, Надія Косміаді, яка зберегла весь творчий спадок батька – все, що було йому близьким і пам’ятним, чого торкалися його талановиті руки.



Згодом, дітлахи та їхні батьки охоче долучилися до майстер-класів, серед яких: травоплетіння, газетна лоза, виготовлення біжутерії, текстильна лялька та мотанка. Свої уміння, також, показали і запрошені бджолярі, які продемонстрували процес викачки меду.

Навзаєм, учні мистецької школи вітали гостей українськими піснями та віршами, вкотре доводячи, що естетичне виховання – це запорука нашої державності.

Нагадаємо, що мистецька школа раніше називалася інтернатом. У ній навчалися діти, які потребували соціальної допомоги. Цьогоріч, заклад було перейменовано у мистецький. Відтак, першочергово вже обрано два напрямки: художній та музичний. У подальшому планують також впровадити хореографію, гончарство, кінорежисуру, лозоплетіння та інше. - повідомляє прес-служба управління освіти і науки рівненської ОДА





На правах реклами