Ми у Facebook
29.08.2018, 18:26

На Рівненщині з’явився перший інклюзивно-ресурсний центр

фото rv.gov.ua.

Відкриття відбулося сьогодні, 29 серпня, у місті Дубно.
Вже з 1 вересня близько 200 дітей з особливими освітніми потребами зможуть отримувати корекційно-розвиткові послуги.

Відкриття такого закладу є реальним втіленням Меморандуму про співпрацю, який минулого року підписали дружина Президента Марина Порошенко та голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Інклюзивно-ресурсний центр знаходиться на першому поверсі Дубенської гімназії №2 і складається із двох окремих кімнат. Заклад облаштований за сучасними європейськими стандартами. Там є ноутбуки, планшети, мультимедійні комплекси, дидактичні ігрові матеріали та інші багатофункціональні пристрої.

В Україні створять центри підтримки інклюзивної освіти

Центр має освітні осередки, зокрема: для занять лікувальною фізкультутрою, іграми, куточок логопеда та відпочинку. Крім того, вже обладнані місця, де діти будуть займатися з іншими спеціалістами: вчителями-олігофренопедагогами, дефектологами та практичними психологами.

Обласний очільник освіти Григорій Таргонський зазначив, у 2017-2018 навчальному році інклюзивне навчання вже організували у 175 школах Рівненщини, де здобували освіту 405 учнів різного віку. Головні завдання інклюзивно-ресурсних центрів − проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку, надання кваліфікованого супроводу при роботі з дитиною.

Разом з усіма: як на Рівненщині діють інклюзивні класи (+ВІДЕО)


У межах субвенції, яка передбачає державну підтримку дітей з особливими освітніми потребами, Рівненська область отримала близько 11 мільйонів гривень. Це вдвічі більше ніж торік: у 2017-му році до обласного бюджету надійшло майже 6 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, rv.gov.ua.

Нагадаємо, що в Україні також з’являться центри ресурсної підтримки інклюзивної освіти в Україні.

Інклюзивне (від англ. включення)навчання передбачає залучення учнів та студентів з особливими потребами у загальний процес освіти. В Україні планують, що уже з нового навчального року, себто з 1 вересня 2017 року, припинять набір учнів до підготовчих та перших класів спеціальних шкіл (шкіл-інтернатів) та забезпечать умови для навчання цих дітей у спеціальних або інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів.





На правах реклами