Ми у Facebook
02.10.2018, 20:20

3 жовтня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У середу, 3 жовтня 2018 року, приймає вітання з днем народження ПОСТОЛОВСЬКИЙ Руслан Михайлович, ректор Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ).

Православна церква вшановує пам'ять святого великомученика Євстафiя Плакиди, дружини його Феопистiї та синiв їхніх Агапiя i Феописта; святих мучеників та сповідників Михаїла, князя Чернiгiвського, i боярина його Феодора, чудотворцiв.

Іменини (День ангела): Данило, Євстафій (укр. Стах), Іван, Іларіон, Михайло, Олег, Тетяна, Федір.

3 жовтня в історії:

90 років від дня народження Анатолія ГАВРЮШЕНКА (1928–2011) – народного артиста України, з 1966 р. був актором Рівненського обласного музично-драматичного театру.

15 років тому (2003) біля одного з навчальних корпусів Рівненського державного гуманітарного університету відкрито пам’ятник Учительці (скульптор Микола Сівак).

28 років тому (1990) Східна і Західна Німеччини (НДР і ФРН) об'єднались в єдину державу після 45 років післявоєнного розділення держави. День Німецької єдності.

Прикмета дня: на Євстахія (Стахів день) з давніх часів спостерігають за вітром: північний - до холодів, південний - на тепло, західний - до дощів, східний - буде сухо і сонячно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
2жовтня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у жовтні 2018
Церковний календар на жовтень 2018

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами